Vali Karaloğlu, konutunda öğrencileri ağırladı

Vali Karaloğlu, konutunda öğrencileri ağırladı


VAN (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı 10 ayrı çocuk evinde kalan öğrenciler arasında düzenlenen Sakarya Türküsü şiir okuma yarışması, valilik konutunda yapıldı.
     Vali Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu, 45 öğrencinin katıldığı şiir yarışmasının finaline ev sahipliği yaptı. Öğrencileri, eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte kapıda karşılayan Vali Karaloğlu, çocukların karne ve başarı belgelerine baktı.
     Daha sonra Necip Fazıl Kısakürekin Sakarya Türküsü adlı şiiri ezberleyen ve daha önce yapılan değerlendirmelerde finale kalan 8 öğrenci, tek tek şiirlerini okuyarak birinci olmaya çalıştı.
     Jüri üyeleri değerlendirmesi sonunda 260 puan alan Deniz Kocaman birinci olurken, 256 puan alan Mukaddes Çemberlitaş ikinci, 231 puan alan Elham Pervaneh Vatan ise üçüncü oldu.
     Dereceye giren öğrencilere, altın ve kitaptan oluşan ödüllerini Vali Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu verdi.
     Öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan Karaloğlu, Bilindiği gibi Necip Fazıl Kısakürek, Türk şiirinin çok önemli kalemlerinden biri. Sultanüş Şuara, yani Şairlerin Sultanı olarak anılır. Sakarya Türküsü de, o büyük Cihan İmparatorluğundan yeni genç Cumhuriyetimize geçişteki mücadele olan kurtuluş mücadelesini çok iyi anlattığı, millet olarak bizi çok güzel anlattığı bir şiirdir. Ben her dinleyişte sanki yeniden dinliyormuşum gibi olurum diye konuştu.
     Şiir yarışmasında, Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül ve kurum personeli hazır bulundu.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vali Karaloğlu, konutunda öğrencileri ağırladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER