Van dağları, yabancıların gözdesi oldu

Van dağları, yabancıların gözdesi oldu -Avusturya ve İtalyadan kente gelen 10 kişilik dağcı grubu, 2950 metre yükseklikteki Karabet Dağına tırmanarak kayak yaptı


VAN (A.A) - Ali İhsan Öztürk - Avusturya ve İtalyadan Vana gelen 10 kişilik dağcı grubu, 2950 metre yükseklikteki Karabet Dağına tırmanarak kayak yaptı.
     Van-Bahçesaray karayolunda bulunan 2950 rakımlı Karabet Dağı, yaz aylarında yeşile bürünen doğası, kış mevsiminde de karla kaplı görüntüsü ile dağcıların gözde mekanları arasında yer alıyor.
     Avusturya ve İtalyadan kente gelerek, Türkiye Dağcılık Federasyonu bünyesinde dağ kayağı rehberliği yapan Yıldırım Seçmen mihmandarlığında kar kalınlığının üç metrenin üzerinde olduğu dağa tırmanan 65 yaş üstü 10 dağcı, zirve yaptıktan sonra kayarak inişe geçti.
     Grubun rehberi Seçmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu Bölgesinin tanıtımı için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirterek, Van ve çevresindeki dağların yurt dışından gelen dağcı gruplarının gözde mekanları arasında yer aldığını söyledi.
     Özellikle çığ tehlikesinden dolayı bazı tırmanışlara izin verilmediğini vurgulayan Seçmen, grupta yer alan dağcıların, bölgedeki dağlara hayran kaldığını ifade etti.
     Seçmen, dağcıların tırmanışın ardından kayak yapma fırsatı da bulduğunu bildirerek, gittikleri köylerde de vatandaşların ilgisiyle karşılaştıklarını ve bu durumdan memnuniyet duyduklarını kaydetti.
     Yaşadıkları en büyük sıkıntının konaklama mekanlarının yetersizliği olduğuna dikkati çeken Seçmen, Kent merkezinde kaldığımız için tırmanış yapacağımız dağlara yaklaşık 100 kilometre uzaklıktan geliyoruz. Özelikle bulunduğumuz bölgede konaklama yerleri yapılırsa dağcılar açısından çok daha iyi olur. Vanın, kış turizminde hak ettiği yeri alması gerekiyor dedi.
     Avusturyalı dağcı Lana Mistelana ise 10 kişilik dağcı grubu ile dünyanın çeşitli ülkelerindeki dağlara tırmandıklarına işaret ederek, Van bölgesindeki karla kaplı dağlara tırmanmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.
    
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Van dağları, yabancıların gözdesi oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER