Vasiyeti üzerine 14 yıl sonra memleketine

Vasiyeti üzerine 14 yıl sonra memleketine gömüldü -25 yıl önce göç ettiği ve 11 yıl yaşadığı Belçikada ölen Hristiyan vatandaş Cemil Yaramışın, "memleketi Beytüşşebapta gömülme" vasiyeti, çözüm sürecindeki olumlu atmosferle yerin


ŞIRNAK (A.A) - 25 yıl önce göç ettiği ve 11 yıl yaşadığı Belçikada vefat eden Hristiyan vatandaş Cemil Yaramışın, memleketinde gömülme vasiyeti, çözüm sürecindeki olumlu atmosferle yerine getirilebildi.
     Köy boşaltmaları nedeniyle 25 yıl önce Beytüşşebap ilçesi, Kato Dağı eteklerindeki Cevizağacı köyünden Belçikaya göç eden Cemil Yaramış, 11 yıl sonra hayatını kaybetti.
     Ailesine "Öldüğümde Kato Dağına gömün" şeklinde vasiyet eden Yaramış, sık sık çatışmalarla gündeme gelen bölge yerine, gurbette yaşadığı Brükselde defnedildi. Ancak Yaramışın vasiyeti, 14 yıl sonra çözüm sürecinin estirdiği olumlu atmosfer sayesinde yerine getirilebildi.
     Babasının vasiyetini yerine getirmek için kolları sıvayan Yaramışın oğlu Şenol Yaramış, babası Cemilin cenazesini defnedildiği mezarlıktan alarak memleketi Beytüşşebapa getirdi.
    
     -Cenazeyi Müslümanlar gömdü-
    
     Yaramışın cenazesi, Kato Dağının eteklerindeki Cevizağacı köyü mezarlığına Mardinin Midyat ilçesindeki, Midyat Kiliseleri Genel Papazı İshak Ergünün okuduğu dualar ve dini ritüeller eşliğinde defnedildi. Cenaze defin işlemine Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel, İl Genel Meclis üyesi Rahmi Bal, BDP İlçe Başkanı Abdülkerim Ataman ve bazı BDPliler katıldı.
     Şenol Yaramış, babasının 14 yıl önce Belçikada vefat ettiğini ifade ederek, "Onun vasiyeti üzerine buraya getirdim. Bölgeye huzurun gelmesiyle 14 yıl sonra cenazemizi getirdik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
     Papaz Ergün ise merhumun vasiyeti üzerine cenazenin memleketine gömüldüğünü belirterek, "Allah onlardan razı olsun ki merhum Cemilin vasiyetini yerine getirdiler" diye konuştu.
     Ergün, çözüm süreciyle köye dönüşlerin de başladığını, cenazenin köye getirilmesinin de somut bir gösterge olduğunu ifade ederek, süreçten çok umutlu olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Casım Bal/ Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Vasiyeti üzerine 14 yıl sonra memleketine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER