Yükseköğretim Yasası Taslağı çalışması

Yükseköğretim Yasası Taslağı çalışması -Eskişehirde bir grup öğrenci, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesinde protesto yürüyüşü yaptı -Rektör Prof. Dr. Aydına not yazılı oyuncak otomobil vermek isteyen öğrencileri, özel güvenl


ESKİŞEHİR (A.A) - Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesinde, Yükseköğretim Yasası Taslağı çalışmasını protesto amacıyla yürüyüş yapan öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Davut Aydına, üzerinde not bulunan oyuncak otomobil vermek isteyince özel güvenlik görevlileri tarafından engellendi.
     Kendilerini Öğrenci Kolektifleri mensubu diye tanıtan ve Edebiyat Fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci, Rektörlük binasına doğru yürüyüşe başladı.
     Taslağa eleştiri içerikli yazıların yer aldığı pankart ve dövizler taşıyan, çeşitli sloganlar atan grubun yürüyüşü, Rektörlük binası önünde sona erdi.
     Gruptakiler, yanlarında getirdikleri ve üzerinde Geleceğimizle oynama, bununla oyna yazısı bulunan oyuncak otomobili, Prof. Dr. Aydına vermek istedi.
     Öğrencilerin bu girişimi, üniversitenin özel güvenlik görevlilerince engellendi. Bunun üzerine bazı öğrenciler, Rektörlük kapısında bekleyen güvenlik görevlileriyle fotoğraf çektirdi.
     Daha sonra grup adına açıklama yapan öğrenci Pınar Turgut, Öğrenci Kolektifleri olarak parasız, bilimsel, kamusal, demokratik bir eğitim istiyoruz. Bu taslağın yasalaşmasını engelleyeceğiz. Anadolu Üniversitesi yönetiminin de dahil olduğu bu oyunu bozacağız dedi.
     Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: Fatih Doğan / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Yükseköğretim Yasası Taslağı çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER