Zirve Üniversitesi, basketbol bursuyla öğrenci alacak

Zirve Üniversitesi, basketbol bursuyla öğrenci alacak -Basketbol Antrenörü Yağcı: -Üniversite olarak spora ve sporcuya destek veriyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Zirve Üniversitesinin basketbol takımı için burslu oyuncu seçme kampını yapacağı bildirildi.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Basketbol Antrenörü Osman Yağcı, Kızılhisar Kampüsünde yapılacak seçmeler hakkında bilgi verdi.
     Seçmelerin 26 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını ifade eden Yağcı, şu bilgileri verdi:
     2012 yılında yapılan YGS ve LGS sınavlarına girmiş ve 2012 yılında aktif olarak basketbol oynamış olması gerekiyor. Sporcular kamp programına katılmak için teknik ekibimizle ön görüşme yapacaklar. Kamp için başvuralar başlamıştır. Sağlık, Kültür ve Spor Müdürlüğüne yapılabilecek başvuru için (342) 211 6666dan dahili 6931den detaylı bilgi alınabilir.
     Üniversite olarak spora ve sporcuya destek veriyoruz. 2011 yılında ilk defa uyguladığımız basketbol bursuyla 8 sporcuya burs verdik ve takım 2011-2012 sezonunda Erkekler Bölgesel Basketbol Liginden Türkiye Basketbol 3. Ligine çıkma başarısı gösterdi. Üniversiteler 2. Liginden 1. Ligine çıkma başarısı gösteren takımımızdaki öğrencilerimiz sporda gösterdikleri başarıyı derslerinde de göstermişlerdir.
     Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa da bu uygulama sayesinde, hem başarılı sporcuların önünün açıldığını hem de öğrencilere güzel bir üniversite de okuma fırsatı sundukları aktardı.
     Burslu sporcu alımı sayesinde üniversitenin Gaziantep ve Türkiye sporu adına güzel ve başarılı işler ortaya çıktığını belirten Kısa, Bunu geçen yıl basketbol başta olmak üzere birçok branşta başarıyla gerçekleştirdik. Önümüzdeki yılda aynı başarı grafiğini yakalayacağımızı düşünüyorum. Yetenekli sporcularımızı Zirve Üniversitesinde okumaya davet ediyoruz dedi.
     (ZER-ŞMÖ)
<< Önceki Haber Zirve Üniversitesi, basketbol bursuyla öğrenci alacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER