Yerköy Adalet MYO'da 'Hayata sahip çık' semineri


Yozgat Bozok Üniversitesi'ne bağlı Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu tarafından Akademik Sohbetler II programında 'Hayata Sahip Çık' konulu seminer düzenlendi.

Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen seminere Adalet MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Recep Temel, öğretim görevlileri, öğrenciler ve konuşmacı olarak PDR Uzmanı Mustafa Toplu katıldı. Yrd. Doç. Dr. Recep Temel, yaptığı açılış konuşmasında, amaçlarının öğrencilerin mesleki altyapılarıyla birlikte beşeri altyapılarını da geliştirmek olduğunu söyledi. Temel, "Bu amaçla sahasında uzmanları okulumuzda ağırlıyarak öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Bu münasebetle okulumuz yönetici ve akademisyenlerine, katılımcı öğrencilerimize ve davetimize icabet eden PDR. Uzmanı Sayın Mustafa Toplu'ya teşekkür ediyorum." dedi.

PDR Uzmanı Mustafa Toplu da bireyin aidiyet duygusunun önemine vurgu yaptı. Toplu, "Kişi kendisini ifade ederken aileye, mesleğe, millete ve medeniyete ve hatta kendisine aidiyetinin farkında olması gerekir. Bu aidiyet şuuru kişiye, hedeflerine ulaşmasında zayıf ve güçlü yönlerini tanıma fırsatı sağlar. Aslında kişinin kendisini başarıya taşıyacak potansiyele sahip olduğu halde bunun farkında olmaması başarılı olmasındaki en büyük engeldir. Dışarıdan bakıldığında birçok olumsuzluğa sahip olmasına rağmen, kendisini gerçekleştirme yönünde irade ortaya koyanlar büyük başarılara imza atabilmekledir. Bunun için yapılması gereken ilk iş olumsuzlukları gözümüzde büyütmemek, bulunduğumuz yere ve kendimize aidiyetimizi pekiştirerek mutluluğumuzu temin etmek, kısaca hayata sahip çıkmaktır." şeklinde konuştu. Temel, program sonunda günün anısına Toplu'ya plaket takdim etti. CİHAN
<< Önceki Haber Yerköy Adalet MYO'da 'Hayata sahip çık' semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER