'Yerli Otomobil' Mardin'de üretilsin

'Yerli Otomobil' Mardin'de üretilsin

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı Nureddin Kasap, hükümetin üretmeye çalıştığı ilk yerli otomobil fabrikasını Mardin'de kurulmasını istedi.

MÜSİAD Derneği binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mardin MÜSİAD Derneği Başkanı Nurettin Kasap, medeniyetler şehrine 'Medeniyet' markalı otomobilin yakıştığını söyledi.

Mardin'deki işsizlik seviyesinin Türkiye ortalamasının iki katından fazla olduğunu belirten Kasap, "İlimizde sanayi, tarım ürünlerine bağlı küçük ve orta ölçekli tesisler tarafından oluşmaktadır. Bir, iki adet büyük sanayi tesisi de bulunmaktadır. Sanayi sektörümüz düşük düzeydedir. İşsizlik, Türkiye ortalamasının iki katından fazladır." dedi.

MARDİN'DE İLK YERİ OTOMOBİL FABRİKASI KURULABİLİR

Mardin toplam 630 dönüm arazinin hazır olduğunu ve ilk yerli otomobil fabrikası burada kurulabileceğini ifade eden MÜSİAD Mardin Derneği Başkanı Kasap, "İki ülkeye sınır komşuluğu, Ortadoğu'ya açılan kapı ve Mersin Limanı'na 600 kilometre uzaklıkta olmasın Mardin için avantajdır. Mersin-Habur arasında yapılacak olan YHT ile nakliye sorunu büyük ölçüde çözülecektir. Daha 1 karış alanı hiçbir firmaya tahsis edilmemiş bir OSB'miz var. Medeniyetler şehrine "Medeniyet" markalı otomobil yakışır. Sanayi, lojistik, işsizlik, istikrar ve güven anlamında bölgemize çok katkı sağlayacaktır. Ülkede hükümet olmadığı bir dönemde bunu dile getirmek istemedik. Ancak seçimler bitti. İstikrar ışıkları göründü. Artık bu konuyu dile getirme zamanı geldi. Yerli otomobil tesisi için birkaç ilimiz talepte bulundu. Bu illerin çoğu Marmara ve batı illerimizdir. Eğer doğuya destek çıkılması isteniyorsa sözün icraata dönüşmesi gerekir. Finans kenti İstanbul, otomobil sanayi Bursa, uçak banayi Eskişehir, turizm sektörü Antalya, yerli otomobil sanayiside Mardin olsun." diye konuştu.Otomobil-Mardinde-uretilsin-1931600.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber 'Yerli Otomobil' Mardin'de üretilsin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER