Yerli ve yabancı yazılımcılar Antalya'da buluşacak


Yerli ve yabancı yazılım sektörlerinin temsilcileri Antalya'da düzenlenecek SoftwareMarket Fuarı'nda bir araya gelecek. Fuarda, Türkiye'nin önceliklerinden biri haline gelen yazılım sektöründeki yerli firmalara, ulusal ve uluslararası alanda yeni pazarlar oluşturulması hedefleniyor. Fuar, 12-14 Mayıs 2016 tarihlerinde Antalya Expo Center Fuar Merkezi'nde kapılarını açacak.

Yazılımla ilgili iş geliştirmek ve eğitim almak isteyenlere yönelik fırsatların da sunulacağı fuarda aynı zamanda, firma, yatırımcı ve müşteri buluşmaları gerçekleşecek. Fuar süresince gerçekleştirilecek etkinliklerde kullanıcılar ve üreticilerle sektörün sorunlarına çözüm üretmeyi de amaçlıyor. Teknokentlerin ve Türk yazılım sektörüne yön veren firmalarla akademisyenlerin buluşacağı fuarda, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

GÜVEN: YAZILIM SANAYİSİNDE HAK EDİLEN DESTEĞİ GÖREMİYORUZ

Software Market Fuar Direktörü Sergül Güven, başka ülkelere bakıldığında Türkiye'nin yazılım sanayisinde hak ettiği itibarı ve desteği ülkede göremediğini söyledi. Yazılımın sadece ülkede kullanmaktan öte dışa açılabilecek bir sektör olduğunu vurgulayan Güven, "Sadece içeride kullanmaktan öte yazılım sektörümüz dışa açılacak kabiliyetlerini de göstermekte ve artık irili ufaklı birçok şirketimiz de ihracat yapmakta ve başka ülkelerden yazılım talepleri almaktadır. Yazılım sektörü katma değeri ve verimliliği yüksek bir sektördür." dedi.

Antalya Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Zeki Alagöz de teknokentlerinde 117 firmanın faaliyet gösterdiğini ve bunların yüzde 60'nın yazılım firması olduğunu hatırlattı. Alagöz, üniversite sanayi işbirliğini geliştirmek için gelişmiş ülkelerde gördüğü örnekleri Türkiye'ye de taşıyacağına inandığını açıkladı. CİHAN
<< Önceki Haber Yerli ve yabancı yazılımcılar Antalya'da buluşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER