Yerlikaya'nın banka yönetimine girecek birikimi var mı?

"Yerlikaya, kendini yetiştirse belki iyi bir antrenör olabilirdi. Yıllar sonra kazandırdığı madalyalar ve edindiği tecrübelerle de belki Güreş Federasyonu başkanlığına aday olabilirdi. Fakat bu basamaklarda kendini ispat etmeden ışık hızıyla yükselip öyle bir mevkiye geldi ki herkes çok şaşırdı. "

SHABER3.COM

HAFTALIK SPORA BAKIŞ 

Türkiye'de spor boğazına kadar çamura battı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Nihat Özdemir'e, Türkiye Futbol Fedarasyonu Tahkim Kurulu Göksel Gümüşdağ'ın avukatı Murat Balcı'ya, Türkiye Futbol Fedarasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu da Balcı'nın en yakın arkadaşı ve iş ortağı Aytaç Yüksel'e emanet. Yani futbolda ne yönetim ne de denetim kalmadı. Yaptıkları ve sicilleri hayli tartışmalı olan bu isimlerin sayısını artırmak mümkün. 

Geçtiğimiz aylarda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi TFF'ye bağlı tahkim kurulunun bağımsız ve tarafsız olmadığını hükmetmişti. Birbirlerinden bağımsız ve tarafsız olması gereken ne kadar dost arkadaş ve çıkar ilişkisi insan varsa Türkiye'deki futbolu babalarının çiftliği gibi yönetiyorlar. Bu durum sadece futbolda değil tabi. Minderde kazandığı başarılarla adından söz ettiren yetenekli güreşçimiz Hamza Yerlikaya da Türkiye'deki karanlık ilişkilerin içine batan isimlerden biri oldu.

Hamza Yerlikaya'yı bir dönem yakından tanıma fırsatı bulmuştum. Olimpiyatlar, dünya ve Avrupa şampiyonalarında yıllarca yanında olmuş uzun sohbetler etmiştim. Hatta güreşi bırakmasında etkili olan boyun ameliyatından sonra ilk gözünü açtığında yanı başında olanlardan biriydim. Hamza, gerçekten yetenekli ve güreşten anlayan biri ancak basit bir röportajda dahi doğru düzgün cümle kuracak kadar birikime sahip değil. Herkes her şeyi iyi bilmeli ve güzel cümle kurmalı diye de bir kural yok. Ancak insanın hiç bir ilgisi olmayan bir işi yapması kadar da ilginç bir durum olmasa gerek. Nereden üretildiği belli olmayan ‘asrın güreşçisi’ ifadesi de doğru değil. Çünkü dünyada böyle bir ünvan yok. Olsa dahi bunu Hamza’dan daha önce hak edecek çok daha başarılı güreşçiler var. Yerlikaya, kendini yetiştirse belki iyi bir antrenör olabilirdi. Yıllar sonra kazandırdığı madalyalar ve edindiği tecrübelerle de belki güreş federasyonu başkanlığına aday olabilirdi. Fakat bu basamaklarda kendini ispat etmeden hızlıca başkanlık, vekillik yaparak ışık hızıyla yükselip öyle bir mevkiye geldi ki herkes çok şaşırdı. Küçük bir spor kulübünün dahi bütçesini yönetemeyecekken Türkiye'nin en büyük bankalarından birinin yönetim kurulu üyesi oldu. Milyarlarca TL’nin yönetildiği bankada bir pehlivanın ne işi olabilir? Bu durumun arkasında kuşkusuz karanlık ilişkiler ve farklı çıkar hesapları var. Türkiye bir çok konuda olduğu gibi sporda da bir bataklığın içinde debeleniyor. Spor ve sporcular kullanılarak başka hesaplar görülüyor. Bugün bunu ortaya çıkaracak yargı ve emniyet güçleri yok. Ne diyelim tarih Yaşar Doğu'yu, Gazanfer Bilgi'yi, Celal Atik'i farklı, Hamza Yerlikaya'yı farklı yazacak

Sporcuların eylemi büyüyor

Amerika'da başlayan ırkçılık karşıtı gösterilere spor dünyası da katıldı. NBA'de Kevin Durant, Carmelo Anthony, Dwight Howard, Donovan Mitchell ve Avery Bradley gibi isimlerin de bulunduğu 80’den fazla oyuncu, protestolar sebebiyle maçlara çıkmama fikrini savunuyor. NBA Oyuncular Birliği Başkan Yardımcısı Kyrie Irving, “Orlando’ya gidip maçları oynamayı desteklemiyorum. Sistematik ırkçılığa karşıyım. Kabul etsek de etmesek de siyahi insanlar sokağa çıktığımız her gün hedef tahtasında oluyoruz” dedi. Protestolara NBA yıldızı Enes Kanter ve Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Anthony Joshua da yürüyerek destek veren isimler oldu. Formula 1’in başarılı pilotu Lewis Hamilton ve eski basketbolcu Michael Jordan gibi birçok ünlü sporcu konuyla ilgili açıklamalarda bulunup tepki gösterdi. Liverpool'lu futbolcular antrenmanda Amerika'da polis tarafından öldürülen George Floyd için saha ortasında diz çöktü. Aynı şekilde ABD başkanı Donald Trump'ın tepkisine rağmen, NFL ve ABD futbolcuları da marş sırasında diz çökerek ırkçılığı protesto ettiler. Bu uygulama, eski NFL yıldızı Colin Kaepernick tarafından ırk eşitsizliğini vurgulamak için 2016 yılında başlatılmıştı.

Futbol Messi'ye kavuştu

Zevkle takip edilen Barcelona uzun bir tatilin ardından sahalara muhteşem döndü. Mallorca ile karşılaşan Barcelona, Arjantinli yıldız Liobel Messi'yle yine farka koştu. Mallorca'yı 4-0 yenen Barcelona'da Messi yaptığı asist ve attığı golle harika bir maç çıkarttı ve şampiyonluğa giden yolda bir adım daha atı. 

Federer pes etmeyecek 

Tenis'in efsane ismi Roger Federer sakatlıkla mücadele ediyor. Sağ dizindeki sıkıntı yüzünden bu yıl kortlara veda ettiğini açıklayan ünlü raketle ilgili tenis dünyası artık Federer'in sporu bırakacağını söylese de yetenekli raketin rakiplerini yendiği gibi bu sakatlığı aşıp kortlara döneceğini düşünüyorum. 

44 yaşındaki pedaldan iddialı karar

Cross-Country'de olimpiyat şampiyonu olan Miguel Martinez, kariyerine yol bisikletiyle devam edeceğini açıkladı. Herkesin şaşkınlıkla karşıladığı kararı alan Martinez, Amore e Vita-Prodir Continenta takımıyla anlaşma imzaladı. Konunun para değil tamamen tutku olduğunu belirten başarılı sporcu bakalım gençlerin yolda tozunu alabilecek mi? Merakla takip ediyoruz. 

Örnek bir Alman 

Almanya'nın Bayern Münih Kulübünde yaklaşık 40 yıldır futbol takımının doktorluğunu yapan ve birçok ünlü ismin sahalarda sağlıklı top oynamasında emeği olan Hans Wilhelm Müller Wohlfahrt görevinden ayrılacağını açıkladı. Aynı zamanda 23 yıl Almanya Milli Takımı'nın da doktorluğunu yapan 77 yaşındaki Müller-Wohlfahrt, emekli olmayacağını ve araştırmalarına devam edeceğini açıkladı. Almanların istikrarlı çalışma azmi gerçekten alkışı hak ediyor. 

NURULLAH KAYA 

<< Önceki Haber Yerlikaya'nın banka yönetimine girecek birikimi var mı? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER