Yeryüzü Mirasçıları rüzgarı Strazburg’da esti; gözyaşları gülümsemelere karıştı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Mayıs 4 2024
Avrupa ve ABD turnesine geçtiğimiz hafta başlayan Ümit Nağmeleri, üçüncü durağı Strazburg’da sanatseverlerle buluştu.
Ekranların sevilen ismi Reha Yeprem’in sunduğu Yeryüzü Mirasçıları, izleyenlere muhteşem bir akşam yaşattı.
Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC)’nin sanat ekibi tarafından hazırlanan Ümit Nağmeleri programı, 2024 Avrupa turnesine tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl Yeryüzü Mirasçıları adıyla sahne alan gösteri, Kopenhag ve Eindhoven’ın ardından Strazburg’da görücüye çıktı.
Strazburg ve çevre şehirlerden programa yoğun ilgi gösterildi. Büyük emek vererek gösteriye hazırlanan öğrencilerin performansları beğeni topladı. Sergilenen skeçler, okunan şiirler ve söylenen şarkılar izleyicileri hem ağlattı hem güldürdü.

Gösterinin başlama saatinin yaklaşmasıyla, Ümit Nağmeleri’ni heyecanla bekleyen izleyiciler salonu doldurdu.
Coşkuyla başlayan gösteri, yakalandığı kanser hastalığı sonucunda hayatını kaybeden KHK’lı öğretmen Fadime Güler’in kaleminden miras bıraktığı “Elveda” şiirinin seslendirilmesiyle yerini gözyaşlarına bıraktı.

Cezaevlerinde yaşanan trajikomik olayları anlatan ve masum insanlara terörist damgası vurulmasının absürtlüğünü sahneye taşıyan tiyatro ekibi, hislere tercüman olurken; Tanzanya’dan Said’in “itirazım var” performansı izleyenleri büyüledi.
Birbirinden güzel performansların ardından programın sonunda “Namın Duyulsun” parçası hep bir ağızdan söylendi. Programın çıkışında ise duygu dolu gözler ve
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi
6.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor7.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...8.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?9.İhraç edildikten sonra kemoterapi ilaçları ödenmeyen KHK’lı memur vefat etti10.Almanya'ya giren sığınmacı sayısında büyük düşüş! Tedbirlerin daha da artırılması tartışılıyor

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şü...


