Yeşilay Haftası'nda bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalık artırılacak


ADANA (CİHAN)- Yeşilay Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba, 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanacak olan 'Yeşilay Haftası' programı kapsamında her türlü bağımlılık ve bağımlılığa teşvik eden güçlere karşı kamuoyunun bilgilendirileceğini söyledi.
Yeşilay olarak bağımlılık ve bağımlığı teşvik eden güç ve odaklarla mücadele etme konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Aslanbaba, hafta kapsamında bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalık düzeyini artırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Yeşilay Haftası'nın bu yıl 'Sağlığın ve İyiliğin Peşinde 95 Yıl' konsepti ve 'Bu Hayat Benim, Gelecek Hepimizin' sloganlarıyla kutlayacağının altını çizen Aslanbaba, hafta boyunca yapılacak etkinliklerle birlikte, bağımlılıkla ve bağımlılığı teşvik eden güç ve odaklara karşı toplumun harekete geçirileceğini belirtti. İnsanların Yeşilay Haftası boyunca bağımlılıklarla ilgili duymuş olduğu her şeyi yaşamları boyunca uygulamalarını isteyen Aslanbaba, "Alkollü içki, sigara ve uyuşturucunun zararlı olduğunu bilmesine rağmen bir çok kişi bu maddeleri tüketiyor. Yeşilay olarak derneğimizin amacı, alkollü içki, sigara ve uyuşturucunun zararlarını topluma anlatmak ve bunları içenleri vazgeçirmektir. Uyuşturucu denince akla esrar, eroin ve kokain gibi maddeler gelmektedir. Ülkemizde bu maddelerin kullanılması ve satılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlara ağır hapis cezaları verilir." dedi. Uyuşturucu maddelerin insanı uyuşturup bağımlılık oluşturduğunu dile getiren Aslanbaba, "Sağlıklı bir insanın bu maddelere yaklaşması düşünülemez. Uyuşturucu madde kullanımının sonu ölümdür. İçildiğinde insanı sarhoş eden maddelere alkollü içkiler diyoruz. Sarhoş olan insan kolayca suç işler ve içki içen insanların aile hayatları da yok gibidir. Beyin, kalp, mide ve akciğer gibi organlar içkiden etkilenir, ülser, felç ve siroz gibi hastalıklara ise içki sebep olur. Bir başka zararlı da sigaradır. Ne yazık ki sigara, toplumumuzda yaygın olarak içilen bir maddedir. İştahı kesip akciğerlerimizde büyük tahribata sebep olur, ayrıca sigara kanser hastalığına neden olmaktadır." İfadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Yeşilay Haftası'nda bağımlılık konusunda bilinç ve... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER