Çin'de oynayan Burak Yılmaz anlattı: Koronavirüs çıkması normal

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Nisan 25 2020
Bir dönem Çin'de top koşturan Beşiktaş'ın golcüsü Burak Yılmaz, Çin'de ortaya çıkarak dünyaya yayılan Koronavirüs konusunda açıklamalarda bulundu.
Çin'de oynayan Burak Yılmaz anlattı: Koronavirüs çıkması normal

Burak Yılmaz, Beşiktaş’la bu dönemde para pul konuşacak birisi olmadığını söyledi. Çin’de de futbol oynayan Kaptan Yılmaz, “Çinden daha çok hastalık gelir” dedi. VAR sistemine ise karşı olduğunu açıkladı.

Beşiktaş’ın kaptanı Burak Yılmaz, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kulübün sosyal medya hesabında konuşan Yılmaz, Çin’den dünyaya yayılan virüsle ilgili çarpıcı mesajlar verdi. Tecrübeli futbolcu, ”Orada yaşamış birisi olarak, Çin’den daha çok hastalık geleceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Son günlerde hakkında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, Başkan ya da herhangi bir yöneticiyle para konuşmadığını söyleyen Burak Yılmaz, geçmişe dair büyük bir alacağını da ileri bir tarihe ertelediğini ifade etti. Yılmaz’ın açıklamalı şöyle:

BU DÖNEMDE PARA PUL KONUŞACAK İNSAN DEĞİLİM

 “1 haftadır her uyandığımda arkadaşlarım; ‘Bu, bunu yazmış’ deyip haberleri okuyorlar. Ben de cevap verme gereği duydum. Dünya böyle bir durumdayken, ülke sıkıntıdayken, ölülerimiz varken ben parayla ilgili konuşacak bir insan değilim. Böyle yapan bir insan varsa, vicdansızdır. 5-6 gün önce Başkanı gördüğümde, kontratla alakalı konuşamadım. Geçmişe dair yüklü bir alacağım var onu ileri tarihe erteledim. ‘Başkanım bu dönemde benden yana bir şey varsa her zaman sizinleyim’ dedim, ‘oturup konuşuruz’ dedim. Alacaklarımı ileriye erteledim. Ben kaptan olarak elimi taşın altına koyarım. Bundan sonraki haberler; Burak gol atamadı, kötü oynadı, olsun. Para ile gündeme gelmek istemiyorum.”

VAR SİSTEMİ FUTBOLUN DOĞASINA AYKIRI

VAR sisteminin futbolu kötü yönde etkilediğini belirten Yılmaz, “Ben VAR sisteminin futbolu kötü yönde etkilediğini düşünüyorum. Kararlar için, finale giden pozisyonda kontrolü iyi görünüyor ama oyunu soğuttuğunu düşünüyorum. Hele tartışmalı bir kararda hakem giders

Bu haberler de ilginizi çekebilir