Yetenek avcıları peşinde

18 yaş altı Avrupa Şampiyonasında bulunan serbest oyuncu Ömer Yurtseven'den yetenek avcıları övgüyle bahsediyor.

Yetenek avcıları peşinde

18 yaş altı Avrupa Şampiyonasında bulunan serbest oyuncu Ömer Yurtseven'den yetenek avcıları övgüyle bahsediyor.

2016 sınıfının en umut veren oyuncularından biri olan Yurtseven, bu hafta başlarında Syracuse Üniversitesi'ni ziyaret etti. 17 yaşında ve 2.13 boyunda olan Ömer, Syracuse'un takımına katmak istediği oyuncuların arasında bulunuyor.

2017 NBA Draft'ında 14. sıradan seçileceği tahmin edilen Yurtseven, FIBA'nın 18 yaş altı Avrupa Şampiyonasında oynadığı 9 maçta 9.8 sayı ve 8.7 ribaund ortalama yakalamıştı.

Yurtseven'in girebileceği muhtemel okulların listesinde Utah, California, Ohio State, Kentucky, Oregon, Miami, Arizona, North Carolina, Arizona State, Georgia Tech, Texas, USC ve Missourri bulunuyor.

"NBA'E UYGUN BİR YETENEK"

NBA'in Batı konferasında bulunan bir takımın yetenek avcısının Ömer ile ilgili söyledikleri şu şekilde:

"Bu genç adam gerçekten iyi. Büyük ihtimalle 2017 Draftında lotarya seçimi içinde olacak. Uzun, atletik ve zeki. Hem uzun forvet hem de pivot pozisyonlarında oynayabiliyor."

Avrupa'daki bir yetenek avcısı ise, benzer yorumlarıyla Ömer'den şu şekilde bahsetti:

"Kendisi genç ve önü açık bir uzun. Tam bir NBA yeteneği. Pozisyonları tamamlamada daha güçlenmesi gerekiyor ama kendisi aktif bir oyuncu, ayrıca yaş aldıkça olgunlaşacak bir vücut yapısına da sahip."

Yurtseven 2013'ten itibaren 3 sene Fenerbahçe forması giymişti ve Şubat ayında yeterli süre alamadığını belirterek takımdan ayrılmıştı.

Kaynak: Sporx
<< Önceki Haber Yetenek avcıları peşinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER