Yetersiz gelen Hepatit aşıları vatandaşı mağdur ediyor


Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Hepatit aşılarının yapılmaması nedeniyle vatandaşlar sıkıntı yaşıyor. Çocuklarını, 2 yaşında yapılması gereken aşı için aile hekimlerine götüren aileler, Hepatit aşılarının Bakanlık tarafından yetersiz sayıda gönderildiği için tüm çocuklara yapılamadığını belirtiyor.

Aile hekimleri aşı dönemi gelen çocukları sıraya alıyor. Bazen 4-5 ayda bile aşı için sıra gelmiyor. Uzmanlar, döneminde çocuklara yapılmayan aşının ileriki dönemlerde yapılmasının, çocuklar üzerindeki hastalığı önleyici etkiyi yitirdiğini belirtiyor. Özcan Ç. isimli çocuğun annesi, Siverek 4 Nolu Aile Sağlık Merkezi'ndeki aile hekimine dönemi gelen Hepatit aşısı için defalarca gitmelerine rağmen aşının gelmediğini ifade etti. Anne, "Geçenlerde evimize gelen misafirimiz Hepatit hastalığına yakalanmıştı. Çocuğumuza bu aşıyı yaptırmadığımız için çocuğu misafirimizin yanına getiremedik. Aile hekimimizle görüştüğümüzde; odanızı havalandırın, misafirinizin dokunduğu yerleri yıkayın diyerek uyarıda bulundu. 2 yaşında yapılması gereken aşı, çocuğum 2.5 yaşına girmek üzere halen yapılmamış. Sağlık Bakanlığı'ndan bu konuda acil çözüm bekliyoruz. Bu konuda kimse mağdur olmadan gerekli önlem alınmalı.

Mahmut Çınar isimi hasta yakını da "Hepatit aşıları gelmiyor, biz mağduruz, Sağlık Bakanlığı'nın bizi duymasını istiyoruz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Yetersiz gelen Hepatit aşıları vatandaşı mağdur ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER