Yetimler Kimse Yok Mu'yu resimle anlattı

Yetimler Kimse Yok Mu'yu resimle anlattı

Kimse Yok Mu Derneği (KYD) Erzurum Şubesi tarafından yetim ilköğretim öğrencileri arasında resim yarışması düzenlendi. Yarışmada, Kimse Yok Mu Derneğinin Filistinli çocuklara yardımını anlatan, 'Biz varız' temalı kuru boya resim birinciliğe layık görüldü.

KYD Erzurum Şubesi Lojistik binasında ihtiyaç sahibi ailelerin yetim çocuklara arasında 'Kimse Yok Mu' temalı kara-kalem ve kuru boya serbest resim yarışması düzenlendi. Özel Aziziye Eğitim Kurumları İlköğretim Resim öğretmenlerinden oluşan 3 kişilik jüri eserleri değerlendirdi. 17 eserin yeraldığı yarışmada Mehmet Akif Baysal'ın, Filistinli çocuklara gemi ile insani yardım taşıyan 'Biz varız' isimli eseri birinci seçildi. Jüri, Taner Alaca ve Rabia Durmuş'un eserlerin de ikincilik ve üçüncülüğe layık görüldü. Dereceye giren eser sahiplerine törenle lap-top bilgisayar hediye edildi. Diğer yarışmacılara da teşvik amacıyla çeşitli hediyeler ve madalya taktim edildi.

Eserinin birinci seçilmesi karşısında mutlu olduğunu belirten Mehmet Akif Baysal, "Kimse Yok Mu Derneğinin iyiliklerini anlatacak tema bulmakta zorlandım. 6 kıt'ada insanlara yardım götüren, Afrika'da su kuyuları açan Kimse Yok Mu Derneğini en iyi anlatacak tema olarak Filistin'deki çocuklara yardım taşıyan bir gemiyi ve çocukları anlattım." dedi.

Yarışmaya katılan eserler dernek lojistik binasında 10 gün süre ile sergilenecek.

YETENEKLERİ ÇOCUKLARI SANAT CAMİASINA KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

KYD Bölge Koordinatörü Şemsettin Keleş, yetim çocuklar arasında ilk kez şube olarak resim yarışması düzenlediklerini söyledi. Keleş'in katılımın beklenin üzerinde olmasının kendilerini sevindirdiğini ifade etti.

İnsani yardımların yanı sıra toplumda estetik ve sanat duygusunun gelişmesi içinde çalıştıklarına değinen Keleş, "İnsani yardımların yanı sıra kültürel ve sanatsal olarak toplumun estetik duygularının gelişip, yaşatılması için resim, karikatür yarışmaları da düzenlemekteyiz. Amacımız, ihtiyaç sahibi ailelerin yetim çocukları arasındaki güzel sanatlara yeteneği bulunan çocukları çıkarıp onları sanat camiasına kazandırmak." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Yetimler Kimse Yok Mu'yu resimle anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER