Yetkililerden sonra devletin ajansı da açık açık itiraf etti

Terör örgütü PKK'nın, çözüm süreci olarak adlandırılan son 3 yılda birçok şehirde mühimmat yığdığı ve çok sayıda çocuğu dağa çıkardığı iddiaları, devlet kurumu olan Anadolu Ajansı (AA) tarafından doğrulandı.

Yetkililerden sonra devletin ajansı da açık açık itiraf etti

Ajansın önceki gün servis ettiği ve abonesi olan gazetelerin dün yayımladığı habere göre, 2014'te 18 yaşın altında bin 270 Çocuk, 2015'in ilk yarısında da 597 çocuk dağa götürüldü. Aileleri ise devletin ilgisizliğinden yakınıyor. 13 yaşındaki oğlu dağa götürülen Batmanlı Sabri Önalan, “Çocuğumu dağa götürenlerin ismini verdim, ifadelerini bile almadılar.” diyor. Diğer oğlunun ise 3 ay sonra askere gideceğini aktarıyor. Üzüntülü baba, şöyle dert yanıyor: “Günde iki-üç defa emniyete, jandarmaya gittim. Oğlumun kurtarılmasını istedim. Eşimle devletin bütün kurumlarına gittik, aynı. Bir türlü yardım etmediler. Ankara'ya gittim, ailelerle birlikte Başbakan ile görüştüm. Ama oğlum gelmedi, getirilmedi.” İki çocuğu dağa çıkarılan Bedriye Gözlügöl de süreçte hükümetle görüştüklerini ve destek sözü aldıklarını anlatıyor. Çocuklarının dağa çıkarılmasından HDP ve PKK'nın sorumlu olduğunu söyleyen anne Gözlügöl, şunları kaydediyor: “Hükümetle görüştük. Şehit aileleriyle bir araya geldik, barış çağrısında bulunduk. ‘Geçmişin üzerine bir sünger çekelim' dedik. Ama kimseden bir ses çıkmadı. Kim ne düşünüyor bilmiyorum ama yüreğimdeki yangın sönmedi. Hükümete kırgınım. Bize söz verdi, çocuklarınızı getireceğiz diye. Hükümet de dediğini yapmadı. Analar ağlamayacaktı, sözleri sözde kaldı. Analar ağlamaya devam ediyor.”

2014 yılının Kasım ayında, Van'ın Başkale Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde ortadan kaybolan 3 kız öğrencinin de  PKK'ya katıldıkları ortaya çıkmıştı. PKK'nın Kuzey Irak'taki bir kampında çekilen fotoğrafları yayınlanmıştı.

İşte AA'nın yayınladığı infografik...

<< Önceki Haber Yetkililerden sonra devletin ajansı da açık açık itiraf etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER