YGS şampiyonu Arıcı'nın öğretmeni: Çalışmalarımızın hepsini planladık


ANKARA (CİHAN)- Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına açıkladı. Açıklanan sonuçlara göre Samanyolu Fen Lisesi ve FEM dershanesi öğrencisi Mehmet Enes Arıcı, YGS'de 6 puan türünün 5'inde Türkiye birincisi oldu. Arıcı'nın sınıf öğretmeni Miktad Açar, "Sene başından bütün YGS çalışmalarımızın hepsini planladık. Ne zaman, neyi bitireceğiz, hangi derse çalışacağız bunları planladık. Haftalık ödevlendirmeler yaptık. Onlar da çalışmalarına iyi bir şekilde yerine getirdiler. Birinciliği bekliyorduk." dedi.

Samanyolu Fen Lisesi Müdürü Soner Öner ve Türkiye Birincisi Enes Arıcı'nın sınıf öğretmeni Miktad Açar, konu ile ilgili olarak Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. En son yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) yine Türkiye birincisi çıkardıklarını belirten Okul Müdürü Öner, "Sonuçları erken açıklayan ÖSYM'yi tebrik ediyorum. Samanyolu Fen Lisesi 2007, 2014 ve 2015'te Türkiye birincisi çıkarmış oldu. Başarıda emeği geçen öğretmenlerimize, ailesine ve okul idaresine çok teşekkür ediyorum. Ama en büyük payın da öğrencinin olduğunu düşünüyorum. Çok güzel, ciddi ve disiplinli bir şekilde çalıştı." ifadelerini kullandı.

Başarının ardında güçlü bir eğitim koçu olduğunu vurgulayan Öner, "Beklediğimiz bir sonuçtu. İyi öğrencilerle, kaliteli öğrencilerle mutlaka farklı bir çalışma sistemi deniyorsunuz. Çocuklar da bunun karşılığını size veriyorlar." şeklinde konuştu.

Arıcı'nın sınıf öğretmeni Miktad Açar ise öğrencileri ile birlik ve beraberlik içinde bir senelik bir çalışma yaptıklarını dile getirdi. Açar şöyle devam etti: "Sene başından bütün YGS çalışmalarımızın hepsini planladık. Ne zaman, neyi bitireceğiz, hangi derse çalışacağız bunları planladık. Haftalık ödevlendirmeler yaptık. Onlar da çalışmalarına iyi bir şekilde yerine getirdiler. Birinciliği bekliyorduk." CİHAN
<< Önceki Haber YGS şampiyonu Arıcı'nın öğretmeni: Çalışmalarımızın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER