YGS'de hatalı soru muamması

2 milyon 178 bin 563 adayın girdiği YGS’de 10 sorunun hatalı olduğu iddia edildi.

YGS'de hatalı soru muamması

Türkçe’nin 28’inci ve fizik testinin 9’uncu sorusunun iptal edilmesi gerektiği iddiasından sonra, başka hatalı sorular olduğu ileri sürüldü. Matematik’ten 2, Felsefe’den 1, Türkçe’den 1, Fizik’ten 5, Coğrafya’dan 1 sorunun da hatalı olduğu dile getiriliyor. 

2015 YGS ve KPSS’de 10’a yakın soru iptal edilmişti. ÖSYM Başkanı Ömer Demir ise iptal kararını, “ÖSYM, çok sınav hazırlıyor. Bu kadarın sınavın hazırlandığı yerde de hata çıkması normal” yorumunda bulunmuştu. Hatalı soru iddialarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayan ÖSYM, sınav sonuçlarının 25 Mart Cuma günü açıklanacağını duyurdu.

HER SINAVDA HATALI SORU ÇIKMASI NORMAL Mİ?

Hatalı soru iddialarının öğrencilerin moralini bozduğunu belirten Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, ÖSYM’nin soruları acilen inceleyip karar vermesi gerektiğini vurguladı. 

Geçen seneki sınavlardaki hatalı soruları da hatırlatan Karaca, “Her sene 3-5 sorunun hatalı çıkması kabul edilebilir değil. Bütün elektronik araçların olduğu yerde soruların hatalı çıkması normal karşılanamaz.

Bu tip hatalar ‘birilerini kayırmak için mi yapılıyor’ sorusunu akla getiriyor. Hatalı olduğu iddia edilen sorular acilen incelenmeli. Mahkeme sürecine girilmeden bu işlemler yapılmalı. Öğrenciler mağdur edilmemeli” dedi.

Her yıl hatalı soruların çıkmasının normal karşılanmayacağını anlatan Karaca, şunları kaydetti: “Daha önce böyle şeyler yoktu. İnsanlar ÖSYM’ye güvenirdi. Her sene 3-5 sorunun hatalı çıkması kabul edilebilir değil. Bütün elektronik araçların olduğu yerde soruların hatalı çıkması normal karşılanamaz. Bu tip hatalar ‘birilerini kayırmak için mi yapılıyor’ sorusunu akla getiriyor.”

YARINA BAKIŞ
<< Önceki Haber YGS'de hatalı soru muamması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER