YGS'ye gireceklere kötü haber

Her yıl yaklaşık 2 milyon adayın ter döktüğü YGS'de baraj yükseltildi.

YGS'ye gireceklere kötü haber

Yükseköğretim Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda YGS baraj puanı, 140'tan 150'ye çıkarıldı. Yeni uygulama, 2016 yılında yapılacak ÖSYS'de geçerli olacak. 

DAHA FAZLA NET GEREKECEK

Barajın 140 puandan 150 puana çıkartılmasıyla birlikte öğrencilerin işi daha da zorlaştı. Adayların birinci sınavı geçip ikinci sınava katılabilmeleri için toplam 160 sorudan 16 net yapmaları gerekiyordu. Yeni düzenleme ile adayların ikinci sınava katılmaya hak kazanmaları için 20 net yapmaları gerekecek.  

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU

YÖK, bir süre önce de tıp, hukuk, mühendislik ve mimarlık programları için sıralama tabanı getirmiş, ilk defa taban puanları yükseltmişti. Tıp için 40 bin, hukuk 150 bin, mühendislik (ziraat, su ürünleri ve orman fakülteleri hariç) 240 bin, mimarlık için de 200 bin barajı şart koşulmuştu.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR 

Öte yandan üniversiteye girişte ilk aşama olan YGS’ye başvuru dönemi için de geri sayım başladı. Lise son sınıf ve mezun durumdaki adayların 6-20 Ocak tarihleri arasında sınav için başvurmaları gerekiyor. Engelli adaylar ile sağlık sorunu bulunan adaylar ise geçerli sağlık kurulu raporu ile başvuru süresi içerisinde ÖSYM’ye durumlarını ileterek özel bir salonda sınava girmeyi talep edebilirler. 

<< Önceki Haber YGS'ye gireceklere kötü haber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER