Yıldırım Ailesi'nin Paradise Papers haberleri Kıvanç Tatlıtuğ kararıyla engellenmiş!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 22 2017
Malta’da Başbakan Binali Yıldırım’ın oğullarının 5, dayısının 2, yeğeninin yöneticisi olduğu 4 şirketi olduğunu ortaya çıkaran Paradise Papers belgelerini haber yapan Cumhuriyet’in haberleri erişime kapatılmıştı. Kararı veren İstanbul 4. Sulh Ceza Mahkemesi ise büyük bir skandala imza attı. Binali Yıldırım’ın oğullarıyla ilgili vereceği karara, oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ile ilgili daha önce verilen başka bir hükmü kes-yapıştır yöntemiyle ekleyen mahkeme, Türkiye’de yargının nasıl işlediğini de özetledi.
Binali Yıldırım’ın ailesiyle ilgili gerekçede Kıvanç Tatlıtuğ’un ismi ve ilgili maddeler yer alırken altta Paradise Papers belgelerini haber yapan Cumhuriyet’in erişime kapatılan linkleri yer aldı.
Bu durumu sosyal medya hesabında gündeme getiren Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz, “Paradise Papers’dan Binali Yıldırım ve Oğulları, Cumhuriyet’in haberini engelleten Sulh Ceza kararından Kıvanç Tatlıtuğ çıktı! Kes & yapıştır koy sepete karar yazarsan böyle olur. @Zaytungpost gerçek ama lütfen RT!” dedi.
50 ülkeden 120’den fazla politikacı ile çok sayıda iş insanının offshore hesaplarıyla ilgili Paradise Papers belgeleri adı verilen ve toplam 13 milyon 400 bin belge dünya genelinde 96 basın-yayın kuruluşu tarafından incelenerek yayımlanmıştı. Türkiye’de Cumhuriyet’in yayımladığı belgelerle birlikte Türkiye’den ise Başbakan Binali Yıldırım’ın oğullarının 5, dayısının 2, yeğeninin yöneticisi olduğu 4 şirket bulunduğu ortaya çıkmıştı.
Başbakan Yıldırım, Paradise Papers belgeleri ile ilgili soru üzerine, “Siyasete başlarken çocuklarıma bir tavsiyem oldu. Devletle hiçbir zaman iş yapmayacaksınız. Yakınına bile yaklaşmayacaksınız. Devletin bankalarından kaynak kullanmayacaksınız” dedi. Söz konusu şirketlerin varlığını yalanlamayan Başbakan Yıldırım, denizcilik sektörünün küresel bir iş olduğunu ifade ederek, “Bunun gizli saklı bir tarafı da yok” demişti.
ARAŞTIRMA ÖNERGESİ REDDEDİLDİ
Bu süreçte CHP’nin Başbakan Binali Yıldırım’ın oğullarıyla ilgili verdiği off-shore araştırma önergesi MHP’nin desteğine rağmen AKP oylarıyla reddedildi. Cumhuriyet’te yayımlanan ve Panama Papers belgeleri arasında yer alan diğer haberlerin hiç biri hakkında engelleme kararı alınmazken, 13 milyon 400 bin belge arasında titiz bir ça
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu4.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor5.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var
6.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'7.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!10.Ukrayna savaşında tarafların uzlaşmaz tutumları: 2026 yılında barış olur mu?

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...

Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine ...

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...


