Yıldırım: Başkanlık gelmezse...

Başbakan Binali Yıldırım, AKP'lilerin yaptığı "Başkanlık istiyoruz" sloganları için, "Merak etmeyin meydanlar ısınacak" diye karşılık verdi. Yıldırım konuşmasında "Başkanlık gelmezse ülkenin bölünme riski var. Başkanlık üniter yapı ile olacak" ifgadelerini kullandı.

samanyoluhaber.com

Binali Yıldırım: Meydanlar ısınacak, başkanlık gelmezse ülke bölünür

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İl Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi'nde konuştu. Yıldırım, AKP'lilerin yaptığı "Başkanlık istiyoruz" sloganları için, "Merak etmeyin meydanlar ısınacak" karşılığını verdi.

Gündemlerinde anayasa değişikliğinin bulunduğunu söyleyen Yıldırım, "Türkiye'de bir anayasa değişikliği gündemi var. Fırsat buldukça vesayetçiler, darbeciler harekete geçiyor. Millet iradesiyle seçilmiş hükümetleri alaşağı etmeye çalışıyor. En son 1980 darbesiyle yapılan bu darbe anayasası Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzakta. Bunu bütün siyasi partiler söylüyor. Türkiye'nin gelişen demokrasisine uygun, halkın iradesinin tam yansıdığı, kuvvetler ayrılığının eksiksiz çalıştığı ve bütün vatandaşları kapsayan bir anayasaya ihtiyaç var. Bunu seçimler öncesi bütün partiler söz vermesine rağmen, seçim bittikten sonra bunlar unutuluyor ve diğer seçime kadar işi unutuyorlar. Başkanlık gelmezse ülkenin bölünme riski var. Başkanlık üniter yapı ile olacak" diye konuştu.
<< Önceki Haber Yıldırım: Başkanlık gelmezse... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER