Yıldırım Demirören: Yabancı hakem ithal etmeyip, Türk hakem ihraç edeceğiz


Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türk futbolunda amaçlarının yabancı hakem ithal etmek değil, Türk hakem ihraç etmek olduğunu söyledi.

4 - 7 Ocak tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen TFF Kış semineri sona erdi. Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek turizm beldesi Kaya Palazzo Golf Resort'ta gerçekleştirilen programa Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Türkiye A Milli Futbol Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe Teknik Direktörü Vítor Pereira, kulüp yöneticileri ve hakemler katıldı.

MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'ndan sonra konuşmaya çıkan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, bu sezon unutmadığı iki fotoğrafı anlatarak konuşmasına başladı. Yıldırım Demirören, Şampiyonlar Ligi maçını yöneten Cüneyt Çakır'ın verdiği kritik karar sonrası tüm dünyanın o kritik fotoğrafı konuştuğunu, kararın doğru olduğunu ve o an herkesin çok büyük bir gurur yaşadığını ifade etti. Demirören, ikinci fotoğraf olarak da Trabzonspor eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun hakemleri stadyumda mahsur bırakmasını anlattı. Süper Lig maçında hakemlerin stadyumda mahsur kalmasından dolayı herkesin büyük üzüntü yaşadığını belirten Yıldırım Demirören," Türkiye'de herkesin bu fotoğrafın üstüne düşünmesi karar vermesi gerekiyor. ya birinci fotoğrafı seçeceğiz ya Türk futbolunu dünyaya mal edeceğiz yada ikinci fotoğrafı seçip kısır döngünün içinde devam edeceğiz." dedi.

'FUTBOL PLAY STATION OYUNUNA BENZEMEZ'

Sezon başında hakemler için devrim niteliğinde adımlar attıklarını açıklayan TFF Başkanı, genç hakemlere inisiyatif verdiklerini, bu hakemlerin olgunlaşması için zamana ihtiyacı olduğunu aktardı. 27 yaşındaki bir kişinin Süper Lig'de maç yönetmeye başladığını belirten Demirören, "27 yaşındaki kardeşimiz Süper Lig'e çıkıyor. Bu talimat değişikliğimizin bir meyvesidir. Biz size inandık hatalı kararlar verdiğinizde arkanızda durduk. Futbol play station oyununa benzemez. İnsan oyunudur. Hata yapanı elindeki fırsatı heba edeceğiz diye bir şey yok. Bunları affetmeyeceğiz. Benim sizlerden tek bir beklentim var yürekli olun maçları cesaretli yönetin ve evinize gidip huzurla uyuyun." diye konuştu.

'TÜRK HAKEM İHRAÇ ETMEK İSTİYORUZ'

Türk futbolunda en büyük zararı hakem hatalarından değil hakem tartışmalarından gördüklerini açıklayan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, birde yabancı hakem tartışmalarının ortaya çıktığını, bu konuyu ağzına almaktan hicap duyduğunu kaydetti. Yabancı hakem tartışması yapmanın ayıp ve akıl dışı olduğunu ifade eden Demirören, "Bu tartışmayı yapanlar dünya futbolunu takip ettiğine hatta düzenli maç izlediklerine inanmıyorum. Yani biz onlardan değil onlar bizden hakem alıyorlar. Bizim amacımız hakem ithal etmek değil hakem ihraç etmektir." şeklinde konuştu.

Ligin ikinci yarısının herkes için başarılı geçmesini dileyen Demirören, herkesin hakaret dolu açıklamalardan vazgeçmesi gerektiğini, her zaman yönetim kurulu arkadaşlarıyla beraber hakemlerin yanında olacaklarını aktardı.

JAAP UİLENBERG, AĞLAYARAK VEDA ETTİ

Hollandalı UEFA Hakem Kurulu Üyesi Jaap Uilenberg, Ocak 2009'dan bu yana Türk hakemlerine eğitim vermeye başlamıştı. 7 yıldır bu görevi üstlenen Uilenberg'in sezon sonu sözleşmesi bitecek ve yerini Türk hakemliğinin eğitimi için ünlü İtalyan Roberto Rosetti'ye devredecek. Her iki başarılı isminde katıldığı toplantıda Jaap Uilenberg, duygusal bir konuşmaya imza attı. Kürsüye çıkar çıkmaz hakemler tarafından dakikalarca alkışlanan Uilenberg, hiç bir zaman unutamayacağı anların olduğunu söyledi. 2008 yılından 2016 yılına kadar çok uzun zaman geçtiğini anlatan Uilenberg konuşmasına şöyle devam etti: "2009 yılında yine Belek'e gelmiştik. Orada hakemlerle konuşurken EURO 2008 finalleri yeni bitmişti bir daha böyle bir şeye Türk hakemleri olarak izin vermeyeceğiz demiştik. Ayrıca artık Dünya Kupası'nda Türk hakemleri olmadan olmamalı dedik. TFF'nin büyük desteğiyle elimizden geleni yaptık ve Türk hakemlerini belli bir seviyeye çıkarttık."

Uilenberg, bu konuşmasının ardından göz yaşları içerisinde sahneden indi. TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Uilenberg'e Türk futboluna katkılarından dolayı plaket takdim etti.

CİHAN
<< Önceki Haber Yıldırım Demirören: Yabancı hakem ithal etmeyip, Türk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER