Yıldırım: Genelkurmay, cumhurbaşkanına bağlanmalı

Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanlığı'nın başkanlık sistemine geçildikten sonra cumhurbaşkanına bağlanması gerektiğini söyledi.

Yıldırım: Genelkurmay, cumhurbaşkanına bağlanmalı


Yıldırım'ın ATV-A Haber ortak yayınında yaptığı açıklamalardan bazı bölümler şöyle:
'Askeri birlikler şehir dışına taşınacak'
"Her şeyi yeni baştan ele almamız lazım. Her türlü tedbiri alacağız. Bu süreç yaşanan bir dizi hatanın ortaya çıkması bunlara yönelik tedbirlerin alınması sürecidir. Çok köklü tedbirlerimiz olacak. Askeri birlikler şehir dışına taşınacak."
"Askeri Şura Çankaya'da yapılacak"
"Askeri Şura'yı Çankaya yerleşkesinde yapacağız. Burada sadece terfiler tayinler konuşulmayacak. 15 Temmuz'da ülkemizin yaşadığı başarısız silahlı darbe de konuşulacak. "
"Akın Öztürk ile ilgili iddiaların tesbitini mahkeme yapacak. Azmettiricisi Amerika'daki meczup. Türkiye'nin yıllarca emek verdiği General terör örgütü üyesi çıkıyor. Hem kendilerini berbat ettiler, asırlık ordumuzun itibarını lekelediler."
"Eski komutanların dönmesine ihtiyaç yok"
Zaafiyet yaratmaması için tedbirler alınıyor. Eski komutanların dönmesine ihtiyaç yok. TSK kendi personel kabiliyeti bakımından eksikliğe mahal vermeden ihtiyaçlarını görme durumundadır."
"İdamı diğer partilerle görüşeceğiz"
Milletimizde "idam" diye büyük bir öfke var. Biz vatandaşların bu talebini aldık. Biz bu mesaja duyarsız kalamayız. Bu ayaküstü verilecek bir karar değil. Partilerle karar vereceğiz. Türkiye bir hukuk devleti, intikam duygusu ile değil adaletle karar vereceğiz. "
"Rus uçağını düşürenler de gözaltında"
"Rus uçağını düşürenler de gözaltında. Marmaris'e Cumhurbaşkanımızı öldürme maksadıyla giden SAT komandoları 15-16 tane kaçan var, Yunanistana'a kaçanlar var. Çok fazla firar eden yok."
"Vatandaşlarımız 8 milyar dolar bozdurdu"
Ekonomimizde darbe girişimi gecesindeki göstergeler Rusya ile uçak krizinde yaşananlar göstergeler kadar etkisi oldu. Yani çok küçük ve kısıtlı. 15 Temmuz'dan beri Türk vatandaşları 8 milyar dolar para bozdurdu ve bankaya yatırdı. Biz milletimizle iftihar ediyoruz. Türkiye büyümesine devam ediyoruz. "

<< Önceki Haber Yıldırım: Genelkurmay, cumhurbaşkanına bağlanmalı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER