KHK Mağduru Yıldırım, KHK’lıların haklarının iadesi için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyecek
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ağustos 15 2020
KHK Zulmüne karşı Ankara Sakarya Caddesi’ndeki eylemleriyle tanınan KHK mağduru Cemal Yıldırım KHK’lıların haklarının iadesi için yeni bir protesto hazırlığında
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Cemal Yıldırım, yıllardır Ankara Sakarya Caddesi’nde sürdürdüğü mücadelesini bu kez İstanbul’dan başlatıp Ankara’da sonlandıracağı bir yürüyüşle devam ettirecek.
1 Eylül’de İstanbul’dan başlayacak yürüyüşün bir hafta sürmesi planlanıyor. Yürüyüş, güvenlik nedeniyle sadece şehir içlerinde gerçekleştirilecek. Cemal Yıldırım, geçtiği her şehirde o şehirdeki sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve çeşitli platformlarla da görüşerek KHK sorununun gündemleşmesini sağlamaya çalışacak.
Yürüyüşle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Yıldırım, “KHK’lılar insandır. KHK’lılar bu ülkenin vatandaşıdır. İnsan olmaktan ve vatandaş olmaktan kaynaklı haklarımız var. Haklarımızı geri istiyoruz. 1 Eylül’de İstanbul’dan Ankara’ya yürüyerek, görmeyen gözlere duymayan kulaklara haykıracağız. KHK’lılar insandır, hakları var. Adalet istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







