Yıldırım'dan AB'ye: Varsın olmaz olsun

Başbakan Binali Yıldırım, 22, 23, 24. ve 25. Dönem milletvekilleriyle iftar yaptı.

Yıldırım'dan AB'ye: Varsın olmaz olsun

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, 22, 23, 24. ve 25. Dönem milletvekilleriyle birlikte yaptığı iftarda, terör ile mücadelenin devam edeceğini belirterek, "Biz bu terör işini halledeceğiz, bölgedeki yaraları da saracağız, bölgeleri de birer zenginlik merkezi haline getireceğiz. Ama gün gelecek bu taşeronların sırtını sıvazlayan dost bildiğimiz o ülkeler yüzümüze bakmaya utanacaklar. O hale getireceğiz. Avrupa Birliği şunu bilmelidir ki; Türkiye'nin bağımsızlığından, toprak bütünlüğünden daha önemli hiçbir şey yoktur, Avrupa Birliği üyeliği de dahildir buna. Varsın olmaz olsun vize muafiyetleri" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım,  22, 23, 24. ve 25. Dönem milletvekilleriyle iftar yaptı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 5 yıldan 4 yıla indirilmesine ilişkin, "Referandum ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı halkın Cumhurbaşkanı olarak getirdik. Seçimleri 5 yıldan 4 yıla indirdik. Doğru mu, eğri mi yaptık ayrı mesele. O günün şartları onun gerektiriyordu, onu yaptık detayına girmiyorum" dedi.

'TÜRKİYE'NİN NE GÜNEYİ, NE DOĞUSU, BATISI, KUZEYİ AYRILMAK İSTEMİYOR'

Ağrı'daki iftara ilişkin Yıldırım, "Dün Ağrı'da binlerce vatandaşımız ile iftar sofrasında bir araya geldik. Bir kez daha gördük ki; Türkiye'nin ne güneyi, ne doğusu, batısı, kuzeyi ayrılmak istemiyor. Hasım olmak istemiyor. Herkes bu güzel vatanda bir ve beraber olarak, kardeş olarak aynı ay yıldızlı bayrağın altında yaşamak istiyor. Ağrı'daki fotoğraf bunu gösterdi. Hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Devlet ile millet arasındaki mesafeyi kaldırdık. Bölgelerimiz arasındaki ayrımcılığı kaldırdık. Şehirlerimiz arasında ayrım yapmadık" diye konuştu.

'DOST BİLDİĞİMİZ O ÜLKELER YÜZÜMÜZE BAKMAYA UTANACAKLAR'

Yıldırım, "Beka mücadelesi verdiğimiz bu günlerde görüyoruz ki; dost bildiğimiz bazı ülkeler, bizimle değil, bizim birliğimizi dirliğimizi … yok etmeye çalışan bölücüler ile daha çok haşir neşir oluyorlar. Gözlerimizden kaçmıyor. Sitem etmek yerine ülkemiz içerisindeki şer odaklarını ortadan kaldırmak olduğunu biliyoruz. 40 yıl geçti, yeter artık. Biz bu terör işini halledeceğiz, bölgedeki yaraları da saracağız, bölgeleri de birer zenginlik merkezi haline getireceğiz. Ama gün gelecek bu taşeronların sırtını sıvazlayan dost bildiğimiz o ülkeler yüzümüze bakmaya utanacaklar. O hale getireceğiz. İnşallah milletimiz görecek" dedi.

'VARSIN OLMAZ OLSUN VİZE MUAFİYETLERİ'

Türkiye'nin AB sürecine ilişkin Yıldırım, "AB süreci yarım asrı geçti. Adeta bir ömür, daha ne kadar devam edecek? 'Mültecilerde Türkiye daha etkin rol alırsa, frenleyebilirse, biz de buna karşılık vize muafiyetini haziran sonuna çekebiliriz' dendi. Bunun dışında 72 şartı yerine getirmek için gece gündüz çalıştık. Tam karar beklerken bir ses geldi AB'den. Terör ile mücadele kanununun değiştirmeniz lazım. Teröristlere çok sert muamele yapıyormuşuz. Çocukları, yaşlılara öldürenlere gül verelim. Akla ziyan bir talep. Kusura bakmasınlar, Türkiye'yi ne zannediyorlar. Vize muafiyeti verecekler diye ülkemizin birliği, bölünmez bütünlüğünü tehlikeye atan, canlı bombalar ile infilak ettiren bu ölüm makinalarına müsamaha mı göstereceğiz. Bunlar bizim aklımız ile akılları sıra alay etmeye çalışıyor. Avrupa Birliği şunu bilmelidir ki; Türkiye'nin bağımsızlığından, toprak bütünlüğünden daha önemli hiçbir şey yoktur, Avrupa Birliği üyeliği de dahildir buna. Varsın olmaz olsun vize muafiyetleri" ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Yıldırım'dan AB'ye: Varsın olmaz olsun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER