Yıldız Dağı'nın resmi açılışı yarın yapılacak


Türkiye'nin en genç, en modern ve en ekonomik kayak merkezleri arasında gösterilen Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin resmi açılışı yarın gerçekleştirilecek.

Sivas'ın kuzeyinde merkeze 58 kilometre mesafede olan 2 bin 552 metre rakımlı Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin 15 Eylül 2013 tarihinde temelinin atılmasının ardından resmi açılış töreni yarın saat 12.30'da gerçekleştirilecek. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katılacağı açılış programı nedeniyle kızak ve mekanik tesis kullanımı da ücretsiz olacak.

Kısa sürede inşaatı biten 100 yatak kapasiteli otel, pek çok pist, mekanik tesis (telesiyej, teleski, yürüyen bantlar), yapay (suni) karlama, buz park (buz pateni), günübirlik tesisler (cafe-restaurant), kütük evler, idari ve teknik bina, sağlık evi, karakol, meteoroloji istasyonu, mesire alanları, kamelyalar, pist ve çevre aydınlatmaları, yol ile tüm alt yapı hizmetlerinin açılışı halkın katılımı ile gerçekleştirilecek.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, "Açılışa özel Yıldız'a özel ücretsiz ulaşım, kızak ile teleski ve telesiyej hizmetlerimiz olacak. Gün boyu sağlık, güvenlik ile kafe ve restoranlarımız aralıksız hizmet verecek. Sivas'ın rüyası gerçeğe dönüştü. Bu gerçeği herkesin görmesini istiyor ve herkesi Yıldız'a bekliyoruz." diye konuştu.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde geçen yıl kayak severlerden gelen yoğun talep üzerine sezon açılışı yapılarak kısmi hizmet verilmiş ve yarışlar düzenlenmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Yıldız Dağı'nın resmi açılışı yarın yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER