Yıldız futbolcu, Çin'e Doğu Türkistan şartı koştu

Kasımpaşa ile yollarını ayıran Alparslan Öztürk, kendisini isteyen iki Çin kulübüne, "Alacağım paranın yüzde 10'u Doğu Türkistan'daki Müslümanlara ve Türklere bağışlansın" deyince, transfer yattı.

Yıldız futbolcu, Çin'e Doğu Türkistan şartı koştu

Kasımpaşa’dan ayrıldıktan sonra Çin Ligi takımlarından teklif alan Alpaslan Öztürk’ün talepleri transfer haberleri'>transferin iptal olmasına neden oldu.

Oldukça ciddi ve yüksek rakamlar içeren iki teklif alan 22 yaşındaki futbolcu, alacağı paranın yüzde 10’unun Doğu Türkistan’daki Müslümanlara ve Türklere bağışlanmasını istediğini söyleyince transfer yattı.

Çinli yetkililer böyle bir durumun kendileri açısından kriz yaratacağını belirtmesi üzerine Alpaslan Öztürk rest çekerek transferden vazgeçti.

Yaşananları Facebook hesabından doğrulayan Alpaslan Öztürk, "Olsun, varsın. Vazgeçsinler. Biz ekmeğimizi her yerde kazanırız, Doğu Türkistan'da halk yiyecek ekmek bulamıyor. Allah onlara yardım etsin" ifadelerini kullandı.

BELÇİKA'DA DOĞDU

16 Temmuz 1993'te Belçika'nın Antwerpen kendinde dünyaya gelen Alparslan Öztürk, altyapı eğitimini İngiltere'de Birmingham takımında aldı. 2012'de Belçika'ya dönen Alparslan, Beerschot ve Standart Liege kulüplerinde oynadıktan sonra, 2014 yılında Kasımpaşa'ya geldi. A2 ve Ümit milli takımlarımızda da forma giyen 22 yaşındaki önlibero, bu sezon 24 maçta görev yaptı.
<< Önceki Haber Yıldız futbolcu, Çin'e Doğu Türkistan şartı koştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER