Yıldız Holding'in gelirlerinde perakende şirketlerinin payı yüzde 30

Yıldız Holding'in gelirlerinde perakende şirketlerinin payı yüzde 30

Yıldız Holding'in satış gelirlerinde perakende şirketlerinin payı yüzde 30'u buldu. Holding bu şirketlerden Bizim Toptan ve Şok Marketler tarafında büyümenin devam edeceğini açıkladı. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Karakaş, şunları dile getirdi:

"2015'in bütçelerimiz dâhilinde başarılı bir şekilde tamama ermesi ile umudumuz daha da kuvvetlendi. 2016 için de faaliyet yürütüyoruz. Ana alanımız bisküvi, çikolata ve şekerlemeye odaklanıyorsak da tüketicimize yakın olmak ve servis kalitesini artırmak adına perakende sektöründe de seneler içinde önemli atılımlar yaptık ve bu alanda da büyümemizi devam ettiriyoruz. Biz Yıldız Holding bünyesinde bulunan tüm şirketlerimize dünyanın en iyi uygulamaları ile odaklanıyoruz. Bizim Toptan bünyesinde Türkiye'de B2B alanında bir ilk ve tek olan franchising sistemini devreye aldık. Bu sisteme dâhil olan 240 ortağa mal tedariki sunuluyor.

Şok Marketler ise market kanalında büyümesini devam ettiriyor. Satış alanı adedinde 2 bin 800'e geldik. Bundan böyle bu alanda yatırımlarımız artacak. "

Yıldız Holding Perakende Grubu Başkanı Mustafa Yaşar Serdengeçti de perakende şirketlerinin grubun satış gelirlerinin yüzde 30'una denk geldiğini anlattı. Serdengeçti grubun en önemli oyuncularının Bizim Toptan ve Şok Marketler olduğunu vurguladı. Serdengeçti, şu ifadeleri kullandı:

"Bu kanalda Bizim Toptan ve Şok en önemli şirketlerimizin başında geliyor. Bizim Toptan aynı zamanda 2011'den itibaren halka açık bir şirket. Şok şirketimizin de ileride halka açılacağı ifade ediliyor. Bizim Toptan da 66 ilde 154 satış alanı ile büyüyor. Bizim Toptan, 9 ayda yüzde 11,4 büyüyerek, 1,9 milyar lira gelir elde etti. 2015 hedefini yüzde 12'lik büyüme ile 2,5 milyar lirayı aşkın bir satış geliri olarak belirledik."

CİHAN
<< Önceki Haber Yıldız Holding'in gelirlerinde perakende şirketlerinin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER