Yıldızlar Balkan Güreş Şampiyonası geleneksel hale getiriliyor


Dünya Güreş Birliği Avrupa Konseyi'nin aldığı karara göre, 2016 yılından itibaren 13-14 ve 15-16 Yaş Yıldızlar Balkan Güreş Şampiyonası düzenlenecek.

Avrupa Konseyi üyelerinin yaptığı toplantı neticesinde dünya güreşine yeni bir organizasyon daha eklendi. Türkiye Güreş Federasyonu'nun girişimleriyle başlatılan proje kapsamında, Balkan ülkelerindeki güreşçiler arasında rekabeti artırmak amacıyla yıldızlar kategorisinde şampiyona düzenlenmesine karar verildi.

BAŞKAN AYDIN: İLK ORGANİZASYON, ÜLKEMİZDE YAPILACAK

Türkiye'nin önderliğinde ve diğer balkan ülkelerinin katılımıyla kaliteli organizasyonlara şahitlik edeceklerini dile getiren Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "Dünya Güreş Birliği Avrupa Konseyi üyeleri ile birlikte yaptığımız toplantılar neticesinde 2016 yılından itibaren böyle bir şampiyonanın yapılmasına karar verdik." dedi.

Başkan Aydın, amaçlarının Balkan ülkeleri arasındaki spor ilişkilerinin süreklilik kazanması ve geleceğin büyük yıldızları olacak güreşçilerin uluslar arası müsabaka tecrübesi kazanması olduğunu belirterek, "Teklifi biz verdiğimiz için büyük ihtimalle ilk olarak ülkemizde yapılacak olan 13-14 ve 15-16 Yaş Yıldızlar Balkan Güreş Şampiyonası'nda büyük işler başaracağız. Bu şampiyonanın dünya güreşine yeni bir soluk kazandıracağını düşünüyorum." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Yıldızlar Balkan Güreş Şampiyonası geleneksel hale... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER