Yılın basın fotoğrafları sahiplerini buldu


Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin "Yılın Basın Fotoğrafları- 2015" Ödül Töreni, Ankara'da düzenlendi. Törene Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iştirak etti.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin "Yılın Basın Fotoğrafları- 2015" Ödül Töreni, Ankara'da düzenlendi. Törene hükümet kanadından Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş iştirak ederken ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Kendisine verilen ödül için teşekkür konuşmasında fotoğraf makinesinin zamanı durdurduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Onun arkasındaki kişi gerçekten zamanı ölümsüzleştiriyor. O tarihin bir parçası olarak önümüzde duruyor. Onların yaptığı işin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Yangın olur, kavga olur, savaş olur ve fotomuhabirleri oradadır." diye konuştu. Medya üzerindeki baskıların giderek arttığının bildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Eğer bir siyasetçi gazeteciyi bir yerde sınırlıyorsa korktuğu bir şey vardır. Bizim öz güvenimiz var, korkmuyoruz. Elbette istediği gibi fotoğraf çekecek, elbette istediği gibi yazacak. Medyanın kendi etik kuralları var. O kurallar içinde herkes görevini özgürce yapabilmeli. Bu kaygıları yalnızca Türkiye'de biz taşıyor değiliz. Geçen hafta yurtdışındaydım. Emin olun daha önce gittiğimde resmi görüşmelerde bize diplomatik dillerle sıkıntılar dile getirilirdi. Şimdi artık bundan vazgeçmişler. Gayet açık, gayet net Türkiye'deki baskıyı anlatıyorlar. Onlar da en az bizim kadar kaygılılar. Onlar bizi ilk gördüklerinde soruyorlar 'ne olacak bu Türkiye'nin hali' diye" ifadelerini kullandı.

TÜRKEŞ: MEKAN İSİMLERİNİ KULLANIRKEN DAHİ AYRI SİYASETLERİ SAVUNUYORUZ

Ödül vermek üzere kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ise gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Türkeş, "Basına yapılan bu tür saldırıları hiçbir şekilde hoş karşılamadığımızı ifade etmek istiyorum. İkinci olarak, Ayn el Arab'da olan ve Kobani olarak sunulan olayların bir çok yönünün olduğunu, buna da yine dikkat etmemiz gerektiğini burada mekan isimlerini dahi kullanırken ayrı siyasetleri savunduğumuzu bilmemiz gerekir." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ve Türkeş'ten ödül töreninde sahnede iken kendilerine verilen fotoğraf makinesi ile salonun fotoğrafını çekme isteğini kırmadılar. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin "Yılın Basın Fotoğrafları- 2015" Ödül Töreni'nde farklı alanlarda dereceye giren fotomuhabirlerine ödüller verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Yılın basın fotoğrafları sahiplerini buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER