Yıllardır iktidarı destekleyen Avrupalı Aleviler'den AKP'ye tepki

Yıllardır AKP'ye destek verdeklerini ifade eden Avrupa'daki Aleviler Ankara'nın politikalarına tepkili. AKP'nin 'ustalık dönemi'nin zulüm dönemi olduğunu vurgulayan aleviler, kendilerine yapılan ayrımcılığa dikkat çekti.

Yıllardır iktidarı destekleyen Avrupalı Aleviler'den AKP'ye tepki

Türkiye'deki kutuplaşmaya ve iktidarın son dönemde izlediği ötekileştirme politikasına, Avrupalı Alevi sivil toplum kuruluşlarından tepkiler yağıyor. 

"USTALIK DÖNEMİ ZULÜM DÖNEMİ OLDU"
13 yıldır AKP'ye destek verdiklerini belirten, Avrupalı Alevi Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı Fuat Mansuroğlu AKP'ye bayrak açtı. Mansuroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'nin "ustalık dönemi" diye andığı üçüncü dönemin "zulüm dönemi" olduğuna acı şekilde şahit olduklarının altını çizdi.  Mansuroğlu, "Biz ustalık döneminde bu tür yumak halinde büyük sorunların çözüleceğine inanırken AKP'de öyle bir değişim gördük ki işlerin tam tersine bir gelişme oldu. problemler değil çözülecek daha da çok arttı" ifadelerini kullandı..

Avrupalı Alevileden AKP'ye tepki | Samanyolu Haber
"GEZİ'DEN SONRA DEVLET DAİRELERİNDE ALEVİ KIYIMI BAŞLADI"
Gezi olayları sonrası iktidarın Alevilere bakışını değiştirdiğini belirten Mansuroğlu, olaylardan sonra devlet adeta kapılarını alevilere kapadığını belirtti. Mansuroğlu, "O tarihten itibaren aleviler arasında devlet kadrolarında müthiş bir kıyım başladı. devlet kapılarını her yönden alevilere kapatmaya başladı. Söz vermesine rağmen devletin hiç bir kadrolarında listelerinde kadrolarında alevilerden tek bir kişiye dahi yer verilmemiştir. birinci dönem AKP iktidarında 3 tane alevi milletvekili vardı. Bu kadar ötekileştirme olabilir mi? daha ne zamana kadar buna seyirci kalabiliriz?" dedi.

"BU SEÇİM DÖNÜM NOKTASI OLACAK"
Seçimlerin önemine dikkat çeken Mansuroğlu, ya otoriterleşmeye gideceğiz ya da demokrasiyi seçeceğiz dedi. Avrupalı Alevi Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı Mansuroğlu, "Türkiye'de bugüne kadar yapılan seçimlerin içerisinde en önemlisidir. Çünkü burada bir dönüm noktası olacak. Barışın süregeldiği bir Türkiye oluşacak ya da bugün devam eden bundan sonraki ötekileştirme hareketleri çok daha hızlı bir şekilde devam edecektir." ifadelerini kullandı. 

SAMANYOLUHABER.COM


<< Önceki Haber Yıllardır iktidarı destekleyen Avrupalı Aleviler'den... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER