Yılmaz: Onlar bölecek, biz bütünleştireceğiz

Yılmaz: Onlar bölecek, biz bütünleştireceğiz

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, terör örgütünün milleti bölmeye çalıştığını vurgulayarak, "Ama biz onlara inat birliğimizi, beraberliğimizi artıracağız. Geleceğimize olan umutlarımızı artıracağız. Onlar yıkacak, biz yapacağız. Onlar bölecek, biz bütünleştireceğiz. Onlar bu ülkeye ihanet edecek, biz de hainlerin cezasını vereceğiz" diye konuştu.

Programları kapsamında Sivas'ta bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen nisan ayı Danışma Meclisi toplantısına katıldı.
Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, muhalefetin 'Türkiye'nin dış dünya ile bağlantılarının kesildiği ve yalnız kaldığı' iddialarına cevap verdi.

Kendisinin dış ülkelerin milli savunma bakanları ile yaptığı görüşmeleri sıralayan Yılmaz, "Sadece Milli Savunma Bakanının yaptığı görüşmeler bunlar. Bunun dışında Dışişleri Bakanımızın yaptığı görüşme benden kat kat fazla, Başbakanımız sadece bir ay içerisinde 2 tane Avrupa Birliği zirvesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanımızın da durduğu yok. Şimdi söyler misiniz Türkiye yalnız mı? Yalnız olan bir ülkeye bu kadar savunma bakanı, dışişleri bakanı ve devlet başkanı gelir mi? Bir algı oluşturmaya çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

Seyit Rıza'nın 'Ben sizin yalanlarınızla, dolanlarınızla baş edemedim, bu bana ar olsun, ama ben de sizin önünüzde diz çökmedim, bu da size ar olsun' sözünü hatırlatan Bakan Yılmaz, "Bunların yalanlarına dolanlarına, basında yer tutmuş olmalarına bakmadan biz bu millete hizmet etmeye devam edeceğiz." dedi.

"EN ÇOK ŞEHİT 90'LI YILLARDA GELDİ"

Milli Savunma Bakanı Yılmaz terörle mücadeleye de değindi. Yılmaz, şehit sayısının en çok 90'lı yıllarda geldiğini belirterek, "Terör örgütünün en çok sanki hiçbir kapasitesi yokmuş da bu dönemde bu kapasiteyi kazanmış gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar, bu doğru değil" diye konuştu.

"GÜNEYDOĞU HALKI HÜKÜMETİN YANINDA"

Güneydoğu halkının hükümete olan desteğinin bu dönemde arttığının altını çizen Milli Savunma Bakanı Yılmaz şu ifadeleri kullandı: "Terörle mücadele 90'lı yılları hatırlayanlar, o dönem askerlik yapanlar bilir; Bingöl'den, Diyarbakır'a giderken her özel arabayı bırakmazlardı, bekletirler konvoy halinde salarlardı. O yıllarda şehit sayımızda yıl itibariyle 500-600 civarındaydı. Sivas'ta şehitlerimizle ilgili Şehit Aileleri ve Gazileri Derneğimiz var, orada üyelerimiz var oraya gidin o üyelerimize sorun; 'en çok hangi yıllarda diye en çok 90'lı yıllarda oldu?' Dolayısıyla bu terör örgütü sanki hiçbir kapasitesi yokmuş da bu dönemde bu kapasiteyi kazanmış gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar, bu doğru değil. Allah'a hamd olsun milletin desteği bizimle oldukça 79 milyonun hepsinin batının, ortanın, Karadeniz'in, Akdeniz'in desteği yetmez. Güneydoğu'daki halkın da desteğinin bizimle olması gerekir. Bu son olaylar da gösterdi ki Güneydoğu halkı Türk milletinin, devletinin, hükümetinin yanındadır, teröristin yanında olmadı. Bundan dolayı da oradaki halka sonsuz teşekkür ediyorum."

"ONLAR İSTİYOR Kİ BİRBİRİMİZDEN AYRILALIM"

Bölücü terör örgütünün milleti bölmeye çalıştığına vurgu yapan Yılmaz, "Onlar istiyorlar ki toplumda fay hatları oluşsun, birbirimize kuşkuyla bakalım, birbirimizden ayrılalım, hayatı durduralım, geleceğe ilişkin umutsuzluk yayalım. Ama biz onlara inat birliğimizi, beraberliğimizi artıracağız. Geleceğimize olan umutlarımızı artıracağız. Onlar yıkacak, biz yapacağız. Onlar bölecek, biz bütünleştireceğiz. Onlar bu ülkeye ihanet edecek, biz de hainlerin cezasını vereceğiz." sözlerini kullandı.

Toplantıya AK Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin, Habip Soluk, Selim Dursun, İl Başkanı Ziya Şahin ve teşkilat üyeleri katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Yılmaz: Onlar bölecek, biz bütünleştireceğiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER