Yırca'da 'Zafer ağaçları' kül oldu

Manisa'nın Soma İlçesi'ne bağlı Yırca Mahallesi'nde, Kolin firması tarafından termik santral yapmak için kesilen 6 bin 666 zeytin ağacının dal ve köklerinin bulunduğu arazide yangın çıktı.

Yırca'da 'Zafer ağaçları' kül oldu

Alevler kesilen ağaçların yerine dikilen 100 zeytin fidanı ile yaklaşık 8 dönümlük ir bahçedeki meyve ağaçlarına zarar verdi.

Yırca Mahallesi'ndeki santral kurulmak istenen bölgedeki 6 bin 666 zeytin ağacı geçen 7 Kasım'da iş makineleriyle kesildi. Kesilen zeytin ağaç köklerinin bulunduğu alanda bugün saat 12.30 sıralarında yangın çıktı. Çıkış nedenin henüz belirlenemeyen yangın kısa sürede 25 dönümlük alana yayıldı. Alevler yakındaki meyve ağaçları bulunan bahçeye de sıçradı. Bölgeye, Soma ve Akhisar Orman İşletme Müdürlükleri'ne ait ait toplam 6 arazöz ve 2 su tankeri müdahale edildi. her iki ilçenin itfaiye ekipmlerinin de destek vermesiyle, alevler, bir saatlik çaba sonucunda söndürüldü.

DİKİLEN FİDANLAR ZARAR GÖRDÜ

Yangında, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun Yırca Mahallesi'nde kurulması planlanan termik santral için alınan 'acele kamulaştırma' kararını esastan iptal eden Danıştay 6'ncı Dairesi'nin kararını kısmen onamasının ardından köylülerin geçen 25 Mayıs'ta çevre örgütü Greenpeace ile düzenlediği şenlikle dikilen ve 'zafer ağaçları' adı verilen 100 zeytin fidanının tamamı zarar gördü. 

Yırca Mahallesi Muhtarı Mustafa Akın, köylülerden birinin kendisini arayıp, termik santral için zeytin ağaçlarının kesildiği alanda yangın olduğunu bildirdiğini belirterek şöyle dedi:

"Zaman kaybetmeden itfaiyenin Alo 110 ihbar hattını ve jandarmayı arayıp, yangını ihbar ettik. Alevlere müdahale edilip, söndürüldü. Yangının çıkış nedeni henüz belli değil. Ancak, yeni dikilen zeytin fidanlarımız ile alevlerin sıçradığı yaklaşık 8 dönümlük bir bahçedeki şeftali, kiraz, vişne, erik ve armut ağaçları zarar gördü." 





DHA
<< Önceki Haber Yırca'da 'Zafer ağaçları' kül oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER