Yoğun bakım çalışanları diyaliz eğitimlerini tamamladı


Yozgat Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesi sağlık çalışanları diyaliz eğitimlerini tamamladı. Hastanede yeni alınan mobil diyaliz cihazı ile 3. basamak genel yoğun bakım ünitesi içinde diyaliz yapılabilecek. Sağlık çalışanları, yoğun bakım içerisinde de artık diyaliz hizmeti vermeye başladı.

Yozgat Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca yaptığı açıklamada, sağlık alanında il ve ilçelerde önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi. Kurca, şunları kaydetti: "Yoğun bakımda en çok görülen sorunlardan birisi de nefrolojik sorunlardır. Yoğun bakımda yatan hastaların çoğunda böbrek fonksiyonlarında ani bozulmamalar meydana gelir. Yoğun bakım hastalarına bakıldığında, yüzde 70 oranında akut böbrek yetmezliği, yüzde 7'sinde kronik böbrek yetmezliği yine yüzde 7'sinde üriner sistem enfeksiyonları ve yüzde 6'sında ise elektrolit dengesizlikleri görülmektedir.

Yoğun bakımda ani gelişen akut böbrek yetmezliği tedavisinde hastalara diyaliz tedavisi yapılır. Travma, enfeksiyon gibi faktörlerin sebep olduğu böbrek yetmezliği geçici olabileceği gibi kalıcı da olabilir. Burada önemli nokta yoğun bakım hastalarında gelişen böbrek yetmezliğinde diyaliz yapmaktır. Diyaliz tedavi olmazsa, böbrek yetmezliğine kadar gidebilecek ciddi bir durumdur. Hastanemizde 3. basamak genel yoğun bakımda diyalize girmesi gereken hastalarımızın olması nedeniyle, mobil diyaliz cihazı alımı yaptık, sağlık çalışanlarımız eğitimlerini tamamladılar. Yoğun bakımımızda diyaliz hizmeti verilmeye başlandı. Gece gündüz emeklerini esirgemeyen, tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber Yoğun bakım çalışanları diyaliz eğitimlerini tamamladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER