Yok Artık!

PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin 20 öğretmeni kaçırdığı ve sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Şırnak'ın Silopi ilçesinde İlçe Emniyet Müdürü Hakan İncili'nin, bölgede izinler iptal edildiği için rapor olarak tatile çıktığı iddia edildi.

Yok Artık!

Günlerdir terör örgütü ile çatışmaların aralıksız devam ettiği ilçede polisin başsız kalmasının teşkilatta huzursuzluğa neden olduğu, sosyal medyada yapılan paylaşımlarla ortaya çıktı.

POLİSİN HABERİ BİLE YOK
Meydan Gazetesi2nden İsmail Avcı'nın haberine göre Silopi'de önceki gün okulları basan YDG-H üyeleri, 20 öğretmeni hendek kazarak kapattıkları mahalleye götürüp yaklaşık 3 saat alıkoyduktan sonra serbest bıraktı. Emniyet müdürünün olmadığı ilçede, iddialara göre bu olayla ilgili de önceden hiçbir istihbarat alınmadı. Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü ise  öğretmenlerin kaçırıldığından bir velinin 155'i aramasıyla haberdar oldu.

Vali öğretmenlerle özel görüştü
Bu arada Şırnak Valisi Ali İhsan Su, serbest bırakılan öğretmenlerle baş başa bir görüşme yaptı. Kaymakamlığın verdiği yemeğe katılan öğretmenler daha sonra emniyete giderek ifade verdi. İfadede bazı öğretmenlerin ağladığı öğrenildi.

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER