YÖK Başkanı, Bartın Üniversitesi öğrencileriyle buluştu


Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) 'Kültür Sanat Söyleşileri'nin ilkini Bartın Üniversitesi'nde gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç "Yeni YÖK anlayışımızla öğrencilerimiz ile sıcak ve güler yüzlü ortamlarda biraraya geliyoruz." dedi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) her ay farklı bölgelerdeki yeni kurulan üniversitelerde düzenleyeceği 'Kültür Sanat Söyleşileri'nin ilkini Bartın Üniversitesi'nde gerçekleştirdi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, şunları kaydetti: "Üniversitemizde bugün tarihi anlardan birini yaşıyoruz. YÖK Başkanı'mız 'Kültür Sanat Söyleşileri' kapsamında bir etkinlik başlatıyor ve ilk defa düzenlenen bu etkinlik bizim üniversitemizde gerçekleştiriliyor. YÖK Başkanı'mıza, yönetim kurulu üyelerimize, genel kurul üyelerimize ve farklı üniversitelerden gelen rektörlerimize üniversitemize karşı göstermiş oldukları teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. Bu faaliyetler esasen üniversitelerimizin temel görevleri arasında yer almaktadır. Ancak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'mızca bunun gündeme alınması ve üniversitelere giderek, öğrencilerimiz arasına katılarak, öğretim elemanlarımızla birlik olunarak bu faaliyetlerin yürütülmesi bizim için çok ayrı ve özel bir anlam ifade ediyor. Bu tutum YÖK tarihi bakımından da yeni bir oluşumu ve yeni bir yönelimi ifade ediyor. O da, demokratik yaşama kültürü içerisinde sanatın ve kültürün bizi birbirimize yaklaştıracağına dair olan inancın YÖK eliyle devreye sokulmuş olmasıdır."

'YENİ YÖK ANLAYIŞINI ORTAYA KOYUYORUZ'

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ise 'Yeni YÖK' anlayışıyla birlikte üniversitelerde öğrencilerle ve öğretim elemanlarıyla biraraya geldiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Şahsiyetinizin olgunlaşmaya başladığı bu dönemlerde eğitim süreciniz boyunca akademik bilginin yanında ruhunuza hitap edecek, fikir dünyanızı geliştirecek konuların yer alması da elzemdir. Günümüzde artan imkânlarla bu tür faaliyetlerin sayısının çoğaldığını görmekteyiz. Çalışma arkadaşlarım ve ben, 'Yeni YÖK' anlayışımızla bizzat konuyu önümüze koyduk. Bu gibi kültür ve sanat faaliyetlerinin ileride ki yaşamınızı daha da zenginleştireceğini düşünerek üniversitelerimizde sizlerle sıcak, güler yüzlü ortamlar da bir araya gelme kararı aldık. Program böylece Bartın'da başlamış oldu."

'YÖK HER AY BİR ÜNİVERSİTEDE OLACAK'

Her ay özellikle yeni kurulan bir üniversitede 'Kültür Sanat Söyleşileri'ni gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydeden YÖK Başkanı Saraç, "Programlarda edebiyat, tarih, görsel sanatlar, müzik, sosyoloji, felsefe gibi konularda alanında seçkin isimlerin katılacağı söyleşiler düzenleyeceğiz. Böylece YÖK'ün temel varlık sebebi olan üniversitelerimiz ve öğrencilerimizle, global dünyanın güçlü unsurları olan yüksek teknoloji, inovasyon, sibernetik, dijital dünya gibi kavramlar dışında, kültür hayatınızı zenginleştirecek konularla sizlerle birlikte olmayı amaçlıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Sinan Turan, 'İki Ses Bir Dünya: Ümmü Gülsüm ve Feyruz, Ortadoğu'da Müzik ve Toplum' konusunda bir söyleşi yaptı. Söyleşide 'Doğu'nun yıldızı' ve 'Mısır'ın dördüncü Pramidi' olarak da tanınan Mısırlı Arap ses sanatkârı Ümmü Gülsüm ve 'Lübnan şarkıcılığının First Lady'si' olarak adlandırılan Lübnanlı ses sanatçı Feyruz'un hayat hikâyelerine yer verildi. Turan, Ortadoğu'nun ulusçuluk mücadelesini bu iki örnek üzerinden anlatırken, söyleşide sanatçıların konserlerinin yer aldığı videolar da izletildi.
Daha sonra İstanbul Üniversitesinde Öğretim Görevlisi Bilen Işıktaş ve Araştırma Görevlisi Müşerref Nağme Yağrkın tarafından katılımcılara bir müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Etkinliğin sonunda YÖK Başkanı Saraç katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Soru cevap kısmında öğrenciler ve akademik personel isteklerini YÖK Başkanı Saraç'a aktararak, çözüm önerilerini aldı.

Söyleşiye, Vali Vekili Mesut Gençtürk, Milletvekili Yılmaz Tunç, YÖK Üyeleri Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, Prof. Dr. Durmuş Günay, Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu, YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Komşuoğlu, ve Prof. Dr. Rahmi Er, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Mehmet Erdemir, Belediye Başkan Vekili Mehmet Sandıklı, İl Jandarma Komutan Vekili J. Bin. Muhammet Evren, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, Ulus Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, akademik personel ve öğrenciler katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber YÖK Başkanı, Bartın Üniversitesi öğrencileriyle buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER