Yol haritasını belirleyen KOSBİ, ortak akılla büyümeye devam edecek


Yıllık 7 milyar dolar ticaret hacmi ve 25 bin kişiye yakın istihdamıyla Türkiye'nin en büyük sanayi bölgelerinden biri olan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ), yol haritasını üye sanayicileriyle belirledi. Bölgenin 17 yıllık Yiğitler Barajı hayalini hayata geçiren, trafik sıkıntısını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın yapacağı, üç köprülü, 18 milyon liralık kavşakla çözüme kavuşturacak olan KOSBİ, yeni projeleriyle sanayicilerin üretim maliyetlerini daha da düşürecek.

KOSBİ, bölge sanayicilerinin yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantısı düzenledi. Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, KESİAD Başkanı Aytekin Öztaş ve BAYOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fahrettin Selçik'in de katıldığı toplantıda KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, 2015 yılında yapılan çalışmalar ve 2016 projeleri hakkında bilgi verdi. Sanayicilerden gelen soruları da cevaplayan Porsuk, bölgeyi ortak akılla daha güzel yarınlara hazırladıklarını söyledi.

'FABRİKA SAYISI 900'E ÇIKACAK'

KOSBİ'nin geçmişte yaşadığı sıkıntıları geride bıraktığını, parselasyon planlarının da tamamlanmasıyla 480 olan fabrika sayısının 900'ün üzerine çıkacağını aktaran Yönetim Kurulu Başkan Vekili Porsuk, bölgedeki istihdamın 50 bine, dış ticaret hacminin 10 milyar dolara ulaşacağını kaydetti. Sanayicinin üretim maliyetlerini azaltmak için devamlı yeni projeler ürettiklerini dile getirerek, "Devlet Su İşleri ile ortaklaşa yapacağımız Yiğitler Barajı sayesinde, temiz su kaynakları gün geçtikçe azalan Kemalpaşa, 16 milyon metreküplük su kaynağına kavuşacak. Bu projeyle Kemalpaşalı sanayici ve çiftçilerin 17 yıllık su hasreti bitecek. Yine bölgenin trafik sorununu çözmek için yaptığımız girişimlerle Ulaştırma Bakanlığı bölgeye, biri tamamlanan, 18 milyon TL yatırım bedeliyle üç köprülü kavşak kazandıracak. Arıtma tesisimizin ikinci etap yatırımına başladık. Sanayicimizin nitelikli eleman sorununa çözüm üretmek için ikinci meslek lisesini bölgeye kazandıracağız. Bölgemize ayrıca cami, ticaret alanları ve sosyal donatı alanlarından oluşan yeni bir merkez kuracağız. Altyapı yatırımlarımız devam ediyor. Bölge sanayicimiz, TEDAŞ tarifesine göre yüzde 15 daha ucuz elektrik kullanıyor. Bundan sonra da yeni projelerimizle üretim maliyetlerini daha da azaltacağız." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Yol haritasını belirleyen KOSBİ, ortak akılla büyümeye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER