Yol kenarı denetim istasyonları tehlike saçıyor


Ulaştırma Bakanlığı'nın yol kenarı denetim istasyonlarının giriş çıkışlarının tehlikeli olduğunu belirten sürücüler, bir an önce tedbir alınmasını istedi. Nakliye firması bulunan Bülent Eğriboz, bu işin sadece para kazanmak amaçlı yapılmaması gerektiğini, giriş çıkışların hem TIR'lar hem de diğer arabalar için tehlike saçtığını ifade etti.

İstanbul-Akhisar-Manisa yolu istikametinde bulunan Karaağaç mevkisindeki yol kenarı denetim istasyonu veya halk arasında "kantar" olarak bilinen bölge, sürücüler için tehlike oluşturuyor. TIR ve kamyonların kantara girmesi ve işlemi sona erdikten sonra iki şeritli yola çıkmaya çalışması, kazaları beraberinde getiriyor. İstasyonun, oldukça sık kullanılan İstanbul-Manisa istikametindeki durumunun oldukça tehlikeli olduğunu belirten sürücüler, yetkililerin harekete geçmesini istiyor. Bu tehlikeli durum TIR, kamyon ve diğer arabalar için de geçerli. Kantarın giriş ve çıkışlarında dönmek için yeterli alan bulamadıklarını belirten kamyon şoförleri, bu işin sadece para amaçlı olduğunu savunuyor.

'BUNLARI TİCARİ AMAÇLI YOL KENARLARINA YAPMIŞLAR'

Kemalpaşa ilçesinde nakliye firması bulunan Eğriboz, yol kenarı denetim istasyonları için sağlıklı bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Yazar Gümüş yönetimindeki 45 S 2414 plakalı kamyonun, Karaağaç mevkisinde kantardan çıkarken kaza yaptığını dile getiren Eğriboz, "Bunların girişleri, çıkışları yasal değil. Bunları ticari amaçlı yol kenarlarına yapmışlar, gerisine bakmamışlar bile. Giriş çıkışları tehlike saçıyor. İki şeritli yol, dönüş için geniş bir alan yok. TIR ve kamyon sürücüleri, girip çıkmakta zorluk yaşıyor." dedi. Trafiğin tehlikeye düşmesinin sadece kantar girişinde yaşanmadığını belirten sürücüler, ayrıca denetimi biten kamyon ve TIR'ların iki şeritli yola çıktığını, sağ şerite hızla seyreden arabaların, ya çok ani fren yapmak ya da sol şeride kaçmak zorunda kaldığını, o şeritte de araba olması durumunda kaza tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını aktarıyor. TIR ve kamyon şoförleri de çıkışlarda dönecek alan bulmakta zorlandıklarını belirtiyor. CİHAN
<< Önceki Haber Yol kenarı denetim istasyonları tehlike saçıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER