Yolda mahsur kalan 20 öğrenci donma tehlikesi geçirdi


Erzurum ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi günlük hayatı olumsuz etkilerken, taşımalı eğitim gördükleri için minibüslerle Tekman ilçe merkezindeki okullarına gitmek isteyen 20 öğrenci yolda mahsur kaldı. Yaklaşık 6 saat mahsur kalan ve donma tehlikesi geçiren öğrenciler, iş makinasının yolu açması sonucu kurtarıldı.

Erzurum'a 160 kilometre uzaklıktaki Tekman ilçesine bağlı Kazancık, Çağlar, Gümüşlük, Çayırdağ ve Kuruca köylerindeki ilköğretim öğrencilerini ilçe merkezine taşıyan servis minibüsleri Kuruş Baba tepesinde tipi nedeniyle mahsur kaldı. Tipinin kapattığı yolda kalan ilköğretim ve lise öğrencileri 6 saata kadar kurtarılmayı bekledi. Araç içerisinde üşüyen ilköğretim öğrencileri donma tehlikesi geçirdi. Öğrenci aileleri ve servis şoförleri telefonla kaymakamlığı ulaşarak yardım istedi. Kaymakamlık, haber üzerine bir iş makinasını öğrencileri kurtarmak için olay yerine gönderdi.

Saatler sonra kurtarılan öğrenciler üşüdüklerini ve okula gidemedikleri için sınavlarını kaçırmanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi. Kazancık köyü ihtiyar heyeti üyesi Cafer Konmaz, taşımalı eğitimle öğrencilerinin ilçeye taşınmasına tepki gösterdi. Öğrencilerinin sürekli kar ve tipi nedeniyle mahsur kalmasından şikayetçi olan Konmaz, "Her zaman böyle mağduruz. Kimse sahip çıkmıyor. Bu çocuklar ölse ne olacak? Bu çocuklar 6 saattir aç, perişan sorumlusu kimdir. Madem devlet taşımalı yapmış, bizim okulları kapatıp taşımalı yapmış, temiz iş yapsın, vatandaşı mağdur etmesin." şeklinde konuştu.

Mağdur olduklarını belirten öğrencilerden M.T., "Sabah erkenden okula gitmek için yola çıktık 6 saattir mağduruz ve hala yolu açacaklarını söylüyorlar. Bugün de üst üste üç sınavımız var." dedi. İlköğretim 7 sınıf öğrencileri ise "Biz okula gitmeyi düşünüyoruz ama yollar kapalı 6 saatir bekliyoruz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Yolda mahsur kalan 20 öğrenci donma tehlikesi geçirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER