Yolda yürüyen vatandaşa kayyım atamadıkları kaldı

İktidarın, kayyım eliyle milletin malını gasp stratejisi üniversitelere sıçradı. Okullarla başlayan, hastane, gazete ve televizyonlarla devam eden, pastanelere kadar varan kayyım atamalarında yeni hedef üniversiteler oldu. Son olarak Fatih Üniversitesi’nin vakfına kayyım atandı.

Zaman okurlarına etkileyici klip

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrasında, sözde paralel yapı iddiasıyla Hizmet Hareketi’ne yönelik cadı avı devam ediyor. Türkiye’nin pek çok şehrinde aralarında polis, işadamı, öğretmen, gazeteci ve ev hanımlarının da bulunduğu 4 bine yakın kişi gözaltına alındı. Bunlardan 700’ü de tutuklandı. Cadı avıyla yetinmeyen hükümet, Hizmet Hareketi’ne yakın hastane, okul, vakıf ve derneklere kayyım atıyor. Binlerce çalışanı olan şirketlerden gazetelere, cami derneğinden pastaneye kadar yapılan kayyım atamalarıyla milletin malı adeta gasp ediliyor.

Şimdi de üniversitelerin vakıf yönetimine kayyım atayan iktidar, bu yolla üniversitelere el koymak istiyor. Bu çerçevede ilk olarak Mevlana Üniversitesi Vakfına, ardından Orhangazi’ye ve son olarak da Fatih Üniversitesi vakıf yönetimine kayyım ataması yapıldı. İzmir’deki Şifa Hastanesi’nin bağlı olduğu vakfa da kayyımlar atanarak, el konulmasının yolu açılmıştı.



Gazete ve televizyonlar karartıldı 

Fatih’e kayyım olarak atanan kişi ise Hasan Ölçer. Geçmişte İBDA-C’lilerin avukatlığını yapan Ölçer, daha önce Akın İpek’in başında bulunduğu Koza İpek Holding’e kayyım olarak atanmıştı. Holdingin bünyesinde bulunan gazete ve televizyonlar 4 ay sonra kapatılmış ve yüzlerce kişi işsiz kalmıştı. Holding bünyesinde ise bugüne kadar hukuka aykırı hiç bir işlem bulunamamasına rağmen şirketlerin yönetimi sahibi olan Akın İpek’e bırakılmıyor.

Hazım Sesli’nin malına çöktüler

Akın İpek’in yanı sıra Türkiye’nin önde gelen tekstil firmalarından Sesli Tekstil’in sahibi Hazım Sesli de sözde paralel yapı operasyonları sonrasında mağdur olanlardan. Bir dönem AKP’de Uşak’tan milletvekili adayı da olan Sesli, sözde paralel yapıya maddi destek sağladığı gerekçesiyle tutuklandı. Şirketlerine kayyım atandı. Binlerce çalışan ise mağdur edildi.

Boydak kardeşler tutuklandı

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ile CEO’su Memduh Boydak’da sözde paralel yapıya destek verdikleri gerekçesiyle tutuklandı. Bir buçuk ay sonra Hacı Boydak serbest bırakıldı. Ancak Memduh Boydak’ın tutukluluğu devam ediyor.

Zaman’a kayyımla el konuldu 

Hizmet Hareketi’ne yakın Kaynak Holding, Zaman Gazetesi, Todays Zaman, Cihan Haber Ajansı ve Aksiyon dergilerine de kayyım yoluyla çöküldü. Zaman’ın tirajı 650 binden 3 bine düştü. Çalışanların tazminatları ödenmeden kovuldu. Kaynak Holding bünyesinde de 22 şirkete el konuldu. Şirketin bünyesinde bulunan NT mağazalarının bir kısmı ‘zarar’ ettiği gerekçesiyle kapatıldı.

YARINA BAKIŞ
<< Önceki Haber Yolda yürüyen vatandaşa kayyım atamadıkları kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER