Yollar kapandı, bazı illerde okullar tatil edildi

Van'da dün geceden beri etkili olan kar yağışı hayatı felç etti. Mahalle yollarıyla birlikte şehirlerarası yollar da ulaşıma kapandı.

Yollar kapandı, bazı illerde okullar tatil edildi

Yola hazırlıksız çıkan sürücüler araçları kayınca saatlerce kurtarılmayı bekledi. Çatak İlçesi'nden Van'a sürü getiren çoban, 850 koyunla birlikte  kar yağınca Kurubaş mevkiinde arazide mahsur kaldı. Yoğun kar yağışı ve tipi sonrası cep telefonuyla yardım isteyen çobanın imdadına köylüler yetişti. Karayolları ekipleri, kar yağışının etkisini azaltmasıyla kar temizleme çalışması başlattı.

VAN'DA İKİ İLÇEDE KAR TATİLİ

Van'ın merkez İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle, bugün öğleden sonra ve yarın eğiteme ara verildiğini söyledi. Yavuzer ayrıca, rehabilitasyon merkezlerininde tatil edildiğini belirtti. Erciş ilçesi'nde ise Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçe genelindeki okullarda eğitime bir gün süre ile ara verilmesi kararlaştırdı. İlçede eğitime cuma gününden itibaren devam edileceği bildirildi.

ŞIRNAK'TA EĞİTİME KAR ENGELİ

Şırnak merkez ve bağlı köylerde gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün süreyle verildi. Belediye hoparlöründen ise su kaynağında oluşan heyelan nedeniyle merkezde 2 gün boyunca suyun kesileceği anonsu edildi.

YAYLADA MAHSUR KALDILAR

Yüksekova'da dün gece başlayan ve halen devam eden kar yağışı, sebebiyle bir çok köy yolu kapandı. Dilektaşı ve Akçalı Köyü kırsalındaki yaylalarda bulunan yaklaşık 3 bin koyun da mahsur kaldı. Kar yağışının başlaması üzerine Dilektaşı'nda bulunan çobanlar Yüksekova ilçesi'ne, Akçalı Köyü'nde bulunan çobanlar ise Kadı Köy'üne ulaşmak üzere yola çıktı. Ancak yoğun kar yağışı ve tipi zor anlar yaşayan çobanlar, cep telefonuyla Kaymakamlık Karla Mücadele Ekipleri ile köylüleri arayarak yardım istedi. Çobanlardan gelen haber üzerine yola çıkan karla mücadele ekipleri ve köylüler, Dilektaşı kırsalında bulunan koyun sürülerini 6 saatte ilçe merkezine, Akçalı köyü kırsalında bulunan sürürüyü ise yaklaşık 5 saat süren zorlu bir yolculuğun ardından Kadı Köyü'ne ulaşmaların sağladı. Çobanlar tipi yüzünden yollarını kaybettiklerini, bu yüzden karla mücadele ekipleri ile köylülere haber verdiklerini söyledi.

AĞRI'DA TİPİ NEDENİYLE TIR'LAR YOLDA KALDI

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde Doğubayazıt-Iğdır karayolunun 25'inci kilometresindeki Pamuk geçidinde yoğun tipi nedeniyle araçlar mahsur kaldı. Doğubayazıt ilçe merkezinde 10 santimetreyi bulan bulan kar, yüksek kesimlerde 25 santimetreye kadar ulaştı. dün Akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı gün içinde hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle yoğun tipinin yaşandığı ve görüş mesafesinin yer yer 10 metreye düştüğü Pamuk geçidinde sürücüler zor anlar yaşadı. Tipi nedeniyle çok sayıda TIR yolda kalırken, polis Iğdır girişinde zincirsiz ve kış lastiği olmayan araçların geçişine izin vermedi.
<< Önceki Haber Yollar kapandı, bazı illerde okullar tatil edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER