Yolsuzluğu soruşturan isim, en çok sorulan soruya cevap verdi

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu gerçekleştiren Emniyetçilerden Eski İstanbul Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu, twitterdan bazı açıklamalarda bulundu.

Yolsuzluğu soruşturan isim, en çok sorulan soruya cevap verdi

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu gerçekleştiren Emniyetçilerden Eski İstanbul Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu,  twitterdan bazı açıklamalarda bulundu.

Kendisine sıkça sorulan "Madem yolsuzluklar vardı, 17 Aralık 2013'e kadar neden yolsuzluk operasyonu yapmadınız? sorusuna "Son 12 yıl boyunca her bir yılda  ortalama 200 tane bayındırlık, karayolları, sağlık, tarım, gümrük alanlarında yolsuzluk operasyonları yapıldı" şeklinde cevap veren Topçu, en son tüm kamu ihalelerini denetleyen Kamu İhale Kurumu'nda 1 milyar TL'lik kamu zararının tespit edildiğini belirtti.

İŞTE YASİN TOPÇU'NUN O AÇIKLAMALARI

Bazı üstün zekalılar bana soruyor: Madem yolsuzluklar vardı, 17 Aralık 2013'e kadar neden yolsuzluk operasyonu yapmadınız ?

Cevap: Ben 15 yıl kesintisiz yolsuzluk suçlarını soruşturan birimlerde çalıştım.

Ankara, Diyarbakır ve İstanbul'da kamuoyuna da yansıyan yüzlerce yolsuzluk operasyonunda görev aldım.

Son 12 yıl boyunca her bir yılda  ortalama 200 tane bayındırlık, karayolları, sağlık, tarım, gümrük alanlarında yolsuzluk operasyonları yapıldı

Enerji Bakanlığına birer yıl arayla 3 defa yolsuzluk operasyonu yaptık. Bunlardan biri de Hanefi AVCI'nın başını yedi.

"KAMU İHALE KURUMU'NA YOLSUZLUK OPERASYONU YAPILDI"

En son tüm kamu ihalelerini denetleyen KAMU İHALE KURUMU'nda 1 milyar TL lik kamu zararının tespit edildiği yolsuzluk operasyonu yapıldı.

Bu operasyonları biz Bolivya veya Kamboçya hükümetine mi yaptık ?Bu operasyonlar sırasında 12 yıl boyunca iktidarda BBP, MHP veya CHP mi vardı? Ey maaşlı küfürbazlar, bana sataşacağınıza gidip KOM Daire'nin arşivine bakıp hırsızlıklarınızla yüzleşin.

"Neden şimdiye kadar yolsuzluk operasyonu yapılmadı" derken "biz 12 yıldır yürütüyorduk,siz yeni mi farkedebildiniz!" demek mi istiyorsunuz?

Ya da "ne olur bize yeni hırsız demeyin, biz eski hırsızız" demek mi istiyorsunuz?

Şu kadarlık rüşvet suçlarına bakabilirsiniz, üstündeki rakamlara bakamazsınız, yoksa darbe sayarız diye bize neden kota koymadınız? Önümüze attığınız ufakçılardan iş size dayanınca mı biz hain olduk?

Bize dediniz ki "alın şu 3000 lira maaşı, bununla yolsuzlukla mücadele edin" Biz de görevimizi yaptık. İş size dayanınca mı biz casus olduk?

<< Önceki Haber Yolsuzluğu soruşturan isim, en çok sorulan soruya cevap verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER