Yöresel yemek şenliğine esnaf tepkisi


Sivas'ta açılan Gaziantep yöresel ürünleri ve yemekleri etkinliği esnafın tepkisine yol açtı. Müze bahçesinde açılan şenlikle ilgili konuşan Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, ürün satışının yapılmasını eleştirerek, "Eğer tanıtım olacaksa satış olmamalı ve ücretsiz yapılmalıdır. Burada ticaret yapılıyor ve esnaf mağdur oluyor." dedi.

Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu tarafından Sivas'ta Gaziantep yöresel ürünleri ve yemekleri şenliği düzenlendi. Kent Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte açılan stantlar vatandaşlardan ilgi gördü. 3 gün sürecek etkinlikte çeşitli illerin lezzetleri satışa sunuldu. Erzurum cağ kebabı, Hayat künefesi, Antep yöresi baharatları ve çiğ köfte gibi değişik lezzetlerin yer aldığı şenlikle ilgili bilgi veren Derneğin Federasyon Genel Başkanı Hasan Özaygut, şenliği düzenlemelerindeki amacın Gaziantep yöresine ait lezzetleri sergileyerek, Antep kültürünü tanıtmak olduğunu ifade etti.

ESNAFLARDAN YEMEK SATIŞINA TEPKİ

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal ise açılan Gaziantep Yöresel Ürünler ve Yemek Şenliği'nde tanıtım yerine satış yapılmasına tepki gösterdi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde basın toplantısı düzenleyen TESK Denetim Kurulu Başkanı ve SESOB Başkanı Beşir Köksal, Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu tarafından Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde 'Gaziantep Yöresel Ürünler ve Yemek Şenliği' adı altında stantların açıldığını belirterek, burada farklı illerin ürünlerinin satışının yapılmasına tepki gösterdi.

Buna benzer fuar ve şenliklerin esnafı mağdur ettiğini dile getiren Köksal, şunları kaydetti: "Gaziantep Yöresinin yöresel lezzetlerini tanıtımı için açılmış olan stantlarda farklı illerin ürünlerinin satışı yapıyor. İnsan yoğunluğunun en fazla olduğu bölgede bu tür etkinlikler her zaman esnafımızı mağdur ediyor. Eğer tanıtım olacaksa satış olmamalı ve ücretsiz yapılmalıdır. Burada ticaret yapılıyor ve esnaf mağdur oluyor. Esnaf teşkilatı olarak zaten kermeslere karşı olduğumuzu her platformda dile getiriyoruz. Burada Gaziantep ürünlerinin tanıtımı değil, farklı illerin ürünlerinin satışı yapılıyor. Stant açılarak ürün satışı yapılması çirkin bir olaydır."

STANTLARIN KAPATILMASI İÇİN GİRİŞİMDE BULUNDUK

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak stantların faaliyetlerine bir an önce son vermeleri için gerekli girişimlerde bulunduklarını dile getiren Beşir Köksal, Gaziantep İl ve ilçe Dernekleri Federasyonu tarafından açılan stantların izninin Valilik tarafından verildiğini öğrendikten sonra Vali Alim Barut ve Belediye Başkanı Sami Aydın'la görüşmeler yaptıktan sonra farklı amaçla kullanıldığını gördüklerini belirtti. Köksal, etkinliği sonlandırmak için gerekli girişimlerde bulunduklarını vurguladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Yöresel yemek şenliğine esnaf tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER