YouTube kanalı olanlara vergi cezası şoku!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Ocak 26 2021
Hazine ve Maliye Bakanlığı, banka hesaplarını inceledi. Google Limited üzerinden hesabına para girişi olan YouTube kanalı sahiplerine geriye dönük vergi cezaları tebliğ ediliyor.
Para cezalarını şahsi kanallarından yayınlayan YouTuberlar, 100 bin TL ila 360 bin TL arasında değişen vergi cezalarını anlattı.
YouTube üzerinden gelir elde edenlere geriye dönük vergi cezaları tebliğ edilmeye başladı. Vergi cezasını ödemeyenlere haciz işlemi ve hapis cezası verildiği belirtiliyor.
MALİYE, 2016 YILINDAN BU YANA TAKİPTE
Hazine ve Maliye Bakanlığı YouTube’de içerik üreticilerini 2016 yılından bu yana takibe aldı. YouTube kanalı bulunanları banka hesapları üzerinden takibe alan Maliye, izlenme sayısı ve süresine göre kazançları vergilendirdi.

Sosyal medya fenomenlerine geriye dönük vergi tahakkuk ettiren Maliye, Gelir Vergisi Kanunu’na göre 100 bin TL ila 360 bin TL arasında değişen cezaları ikamet adreslerine gönderdi.
HESABI İLK AÇTIĞIN GÜNDEN İTİBAREN İNCELEME
YouTube'ın sahibi Google Limited Ireland şirketinden kimlerin banka hesabına, kaç TL geldiğini tespit eden Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 18 yaş altındakilere de vergi cezası gönderdiği ifade edildi. Her kanalın ilk açıldığı yıldan itibaren banka hesapları incelendi.
10 BİN TL KAZANAN YOUTUBERA 1.500 TL VERGİ
Kronos'un haberine göre vergi müfettişlerinin banka hesapları üzerinden yaptıkları denetimlerde yıllık tarifeye göre vergilendirme yapıldı.
Yıllık 10 bin lira vergi matrahı olan bir YouTuber’ın yüzde 15’lik vergi dilimine dahil edildi. Bu kişilere 1.500 lira vergi tahakkuk ettirildi.
Vergiyi ödemeyenlere geçmişe dönük
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı9.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







