YouTube'dan dev adım

YouTube müzikten sonra TV tarafında da yeni bir açılım planlıyor. Bloomberg’in haberine göre, Unplugged adında ücretli bir internet TV servisi sunmaya hazırlanan YouTube bu planını 2017’de hayata geçirebilir.

YouTube'dan dev adım

YouTube Unplugged kullanıcıların anlaşmalı kablolu TV kanallarını internet üzerinden izlemesini sağlayacak. Bunun için büyük medya şirketleriyle görüştüğü belirtilen YouTube ile adı geçen şirketler arasında NBCUniversal, Viacom , 21st Century Fox ve CBS var. YouTube Unplugged’ın bugüne kadar bu isimlerin hiç biriyle anlaşma sağlayamadığı da notlar arasında.

2012 yılından bu yana online TV servisi üzerinden çalıştığı belirtilen YouTube’un bu çabaları bir süredir gündeme geliyor. Ancak şirketin planları ilk kez bu kadar detaylı bir şekilde paylaşılıyor. Bloomberg YouTube’un içerik tarafında ABD’de “skinny bundle” olarak bilinen satışlara yöneleceğini belirtiyor. Buna göre dört büyük TV ağıyla anlaşması beklenen YouTube bu ağlardan seçilen kanallardan oluşan bir paketi aylık 35 dolardan az bir fiyata satacak. YouTube Unplugged’ın komedi gibi daha az izlenen kanalları bir araya belirli bir konsept dahilinde getirdiği paketleri de kullanıcılarına sunması bekleniyor.

Konuyla ilgili YouTube tarafından yapılan bir açıklama yok, gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

<< Önceki Haber YouTube'dan dev adım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER