YouTube sessiz ve derinden geliyor!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ekim 10 2020
Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi YouTube'un çatı şirketi Google, platforma yeni özellikler ilave ederek, siteyi bir e-pazar hâline getirmeyi planlıyor.
Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi YouTube, içerik üreticilerine ürünlerin video içerisinde etiketlenmesi ve takip edilmesi için sitenin nasıl kullanılacağına dair sorular sormaya başladı.
Toplanan veriler Google Analytics ve pazar araçlarına aktarılacak.
Asıl hedef YouTube’da milyarlarca videoyu kullanıcıların ürünlere tıklayabildikleri ve ürünleri direkt olarak satın alabildikleri bir kataloğa dönüştürmek. Şirket aynı zamanda Shopify ile YouTube üzerinden nasıl ürün satılabileceğini de test ediyor.
YouTube’un sözcüleri şirketin belirli video kanallarında bu özellikleri test ettiğini doğruladı ve içerik üreticilerinin gösterilen ürünleri kontrol edebileceklerini söyledi.
İÇERİK HAZIRLAYANLARI YENİ ÜRÜNE KAYDEDİYOR
Şirket "deney" diye tanımladığı proje hakkında daha fazla ayrıntı paylaşmaktan kaçındı.
Böyle bir hamle YouTube’u bir reklam devinden, Amazon ve Alibaba ile rekabet edebilecek bir e-ticaret devine dönüştürebilecek bir potansiyele sahip.
YouTube’un satışlardan nasıl gelir elde edeceği tam olarak belli değil, fakat platform içerik üreticilerini bu yeni ürüne kaydolma fırsatı veriyor ve ödemelerden yüzde 30 komisyon kesiyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı5.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'
6.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı7.AKP affı devrede: Onbinlerce adli suçlunun cezaevinden tahliyesi başladı!8.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!9.Türkiye'nin hava savunmasını delik deşik eden İHA'lar hakkında yeni açıklama: 'Zafiyet yok!'10.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







