YouTube'da yeni dönem bugün başladı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Mayıs 13 2016
Dünyanın bir numaralı video platformu YouTube'un mobil uygulamasını kullananlar artık birbirleriyle sohbet edebiliyor. Yeni gelen mesajlaşma özelliği henüz kullanıma açılmış olmasına rağmen, tüm kullanıcıların bu özellikten faydalanabilmesi birkaç haftayı bulacak.

Wired’ın haberine göre, bu özellik kapsamında YouTube mobil uygulamasının içinden fotoğraf veya bağlantı paylaşımı yapılabiliyor. Özellik sayesinde YouTube kullanıcıları birbirleriyle sohbet de edebiliyor. Kullanıcılar “Doğal Paylaşım” ile arkadaşlarına gönderdikleri videolar üzerinden fikir alışverişinde bulunabiliyor. Özelliğe erişim imkanı olanlar, arkadaşlarına bu yolla ulaşarak onların da YouTube’un yeni iletişim yönteminden faydalanmalarını sağlayabiliyor. Sohbet ekranı, uygulama içinde açılan yeni bir sekmede gösteriliyor.
YouTube’un neden bir mesajlaşma özelliğine ihtiyaç duyduğu be bu özelliği kimlerin kullanacağı akıllara gelen ilk sorular oluyor. Şirket, uygulama içinde bir paylaşım seçeneği bulunduğu takdirde kullanıcıların birbirleriyle paylaşacakları videoların sayısının artacağına inanıyor. Facebook ve Snapchat gibi platformların video paylaşımı konusundaki agresif yaklaşımları göz önüne alınınca YouTube’un bu hamleyle kendi sınırlarını daha net belirlemeyi ve kendisini korumayı amaçladığı söylenebilir. YouTube, özellik setini geliştirerek kullanıcılarını sadece bir videoya bakıp gitmek yerine zaman geçirebilecekleri bir mecra olduğuna da ikna etmeyi istiyor.
YouTube’un çatı şirketi Google’ın sosyal özelliklerle olan mazisinin pek iyi olmadığı bir gerçek. 2013’te YouTube yorumlarını daha etkin kontrol altına alabilmek için Google+ entegrasyonunu hayata geçiren şirket, Google+ ile diğer servisleri arasındaki bağları geçtiğimiz yıl kopararak ilk hamlesinin pek de işe yaramadığını kabul etmişti. YouTube mobil uygulamalarına getirilmesi planlanan mesaj üzerinden paylaşım özelliği ise daha kişisel bir yapıda olduğu için biraz daha cezbedici gözüküyor. Bu özelliğin YouTube’a aradıklarını verip vermeyeceğini görmek için de beklemek gerekiyor.
KAYNAK: TEKNOBLOG
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...2.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'3.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!4.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!5.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!
6.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti7.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı8.Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'un da adı karıştı! Savcılıktan açıklama geldi9.Binbaşı ihbar etti generale 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' davası açıldı!10.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







