Yozgat Milli Eğitim Müdürü, gazetecilere EBA'yı tanıttı


Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Fatih Projesi kapsamında hazırlanan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) projesini gazetecilere tanıttı.

Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen EBA ve V-Sınıf Uygulamaları tanıtım toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, teknolojinin her geçen gün yenilendiğini ve yenilenen teknolojiden en iyi ve en verimli şekilde yararlanılması gerektiğini söyledi. Kuş, şunları kaydetti: "EBA projesiyle hem sınıf ortamında, hem sınıf dışında öğrencilerin eğitim hayatını zenginleştirmek ve ihtiyaçlarını güvenilir ortamlarda karşılamalarını sağlamak için bakanlığımız Fatih Projesini ortaya koydu ve Fatih Projesi kapsamında EBA ve V-Sınıf uygulamalarını geliştirdi. Eğitim sistemimizi bugün yaşanan bu devrime entegre etmeye, bu devrimin olumsuz yönlerinden çocuklarımızı korumaya çalışıyoruz. Proje kapsamında il genelinde, ilkokullara 865, ortaokullara bin 598, genel ortaöğretim kurumlarına 624, mesleki ve teknik eğitim kurumlarında 943, toplamda ise 4 bin 40 etkileşimli tahta kurulumunun yapıldı."

İl genelinde, öğretmen ve öğrencilere, 8 bin 817 adet tablet bilgisayar dağıtıldığını belirten Kuş, şu ifadeleri kullandı: "Okullarımıza 468 adet çok amaçlı yazıcı verilmiştir. Bununla beraber öğretmenlerimizin Fatih Projesine entegrasyonunu sağlamak amacıyla, il genelinde bin 296 öğretmene Fatih Projesi Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kursu verilmiştir. EBA projesiyle öğrenci ve öğretmenlerimiz bilgiye kısa sürede ulaşarak, istediği bilgiyi bu sistemden öğrenebilecek. EBA bir bilgisayar destekli eğitim platformudur. Bu yönüyle EBA eğitim içerikleriyle beraber, eğitimi zenginleştirmeyi, çocuklarımızın hem eğlenebileceği, hem öğrenebileceği güvenli bir liman olmayı amaçlamaktadır. EBA aynı zamanda sosyal bir platformdur. Bu yönüyle ise bilgiyi hem paylaşmayı, hem çoğaltmayı amaçlamaktadır. V-Sınıf ise tüm bunların, tablet bilgisayarlar ile, sınıf içerisinde uygulanmasını sağlayan bir platformdur."

Konuşmaların ardından Fatih Projesi Koordinatörü Muhammed Derviş Baran ve Gamze Mete sinevizyon eşliğinde EBA ve V-Sınıf Uygulamaları hakkında katılımcılara ve gazetecilere bilgiler vererek soruları cevapladı. CİHAN
<< Önceki Haber Yozgat Milli Eğitim Müdürü, gazetecilere EBA'yı tanıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER