Yozgat polisinden PTT çalışanlarına dolandırıcılık konusunda seminer


Yozgat Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlü tarafından PTT çalışanlarına dalandırıcılık konusunda seminer verildi.

İl Özel İdaresi Meclis Salonunda düzenlenen seminere il ve ilçelerdeki PTT şube müdürleri ve personel katıldı. Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne görevli polis memuru Sinan Kaya, seminere katılanlara telefonla dolandırıcılık konusunda bilgi verdi.

Sinan Kaya, "PTT şubelerinde çılaşan personelin bu tür dolandırıcılık konusuna karşı daha duyarlı davranmaları gerekir. Dolandırıldığını anladığınız kişilere yardımcı olmalısınız. Sizden işlem yapmaya gelen vatandaş eğer heyecanlı, telaşlı, hararetli bir şekilde telefonda konuşuyorsa, demekki bir sıkıntı vardır. O kişiyle irtibata geçerek konuştuğu konunun ne olduğunu sorun. Eğer size asker, polis, hakim veya savcı gibi kişilerin para istediğini söylerse uyarın ve dolandırıldığını söyleyin." dedi.

Terörle Mücadele Şube Müdürü Melih Abdullahoğlu ise son yıllarda artan dolandırıcılık konularında dolandırıcıların kullandığı yöntemlere dikkat çekti. PTT aracılığı ile yapılan terör saldırıları konusunda çalışanların dikkatli davranmaları gerektiğini söyleyen Abdullahoğlu, "Bilindiği üzere PTT ve kargo yoluyla da terör saldırıları oluyor. Örneğin mektup zarfının içerisine şarbon konularak postalanan kişiyi zehirlemek sureti ile saldırılar yapılıyor. Veya zarfın içerisine sıvı şeklinde zehirler konuluyor. Kargo yolu ile bombalı saldırılar da yapılabilir. Bu konuda PTT çalışanları uyanık olmalı. Böyle bir hadise ile karşılaşılması durumunda durum hemen polis ekiplerine bildirilmelidir." uyarısında bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Yozgat polisinden PTT çalışanlarına dolandırıcılık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER