Yozgat'ta 80 bin öğrenci karne heyecanı yaşayacak


Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yozgat genelinde toplam 80 bin öğrencinin yarıyıl tatiline gireceğini belirterek, velilere önemli uyarılarda bulundu.

Kuş, yaptığı açıklamada velilerden çocuklarının başarısını sadece notla değerlendirmemesini istedi. 2015-2016 eğitim öğretim döneminde 80 bin öğrencinin yarıyıl tatiline gireceğini hatırlatan Kuş, 6 bine yakın öğretmenin de öğrencilerle birlikte tatile gireceğini ifade etti. 15 günlük tatilin öğrenciler tarafından boş bir zaman olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Kuş, "Öğrencilerimize, yarıyıl tatilinde ilk dönem öğrendiklerini tekrar etmelerini tavsiye ediyoruz. Bir taraftan tatil yaparken diğer taraftan yapılacak tekrar çalışmaları, öğrenilen bilgilerin pekiştirilmesi açısından büyük önem taşımaktadır." dedi.

Anne ve babaların çocuklarının başarısının karne durumuna göre ölçmesinin yanlış olduğunun altını çizen Kuş, karnelerin aileler tarafından doğru bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. İl Milli Eğitim Müdürü Kuş, şunları kaydetti: "Hatasız ve zayıfsız bir öğrencilik hayatı çok nadirdir. Kırık diye ifade ettiğimiz zayıf ve zayıflarla yarıyıl tatiline girecek olan öğrencilerimiz mutlaka olacaktır. Velilerden ricamız karnenin sadece bir gösterge olmadığını anlamaları. Karne sadece bir belgedir. Çocuğun tüm başarılarını gösteren bir belge değildir. Çocuklarını oradaki rakamlarla değerlendirmemeleri gerekiyor. Eğer hata görüyorlarsa bu hatayı birlikte çözmelerini tavsiye ediyoruz. Zayıf notların nedenlerini eğer birlikte araştırıp çözüm üretirlerse, mutlaka sene sonunda ortadan kalktığı görülecektir. Çocuğunuzun karnesi nasıl olursa olsun, onu sevginizi gösterin. Bir çocuk için en değerli hazine anne ve babasının onu sevdiğini ve değer verdiğini bilmesidir."

Kırık notlardan dolayı öğrencinin üzerine gidilmesinin farklı sonuçlar doğurabileceğini belirten Kuş, bu tür sert çıkışların öğrencileri daha büyük hatalara ve yanlış davranış şekillerine sevk edeceğini ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Yozgat'ta 80 bin öğrenci karne heyecanı yaşayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER